Het is helemaal hip dat Frozen Yoghurt. Bij sommige trends weet je niet helemaal wanneer het precies in de mode is geworden, maar ik weet wel dat er de laatste jaren/maanden ineens een grote aanwas is aan kleine modern ingerichte kiosken die deze lekkernij verkopen. Frozen Yoghurt schijnt een uit de Verenigde Staten overgewaaid concept te zijn, in de jaren ’80 is het aan de andere kant van de oceaan ontstaan en uitgegroeid tot een product dat al snel 10% van de bevroren dessertmarkt uitmaakte. Ik ben blij dat we dit ook steeds meer in Berlijn zien want ik ben er echt helemaal verslaafd aan. En omdat we nog een paar mooie zomerdagen krijgen is dit een perfect moment om nog wat tentjes – die hun core business van Frozen Yoghurt hebben gemaakt – te testen!

Frozen Yoghurt

Was ist das?

Frozen Yoghurt doet een beetje aan ijs denken, maar het is een stuk gezonder omdat het minder vet bevat door het gebruik van melk in plaats van room. De naturelsmaak heeft een frisse yoghurtsmaak en een romige textuur. Maar Frozen Yoghurt is ook vaak in andere smaakjes te krijgen zoals mango of sinaasappel. Maar echt los gaan voor de personalisatie van je Forzen Yoghurt kun je met de toppings, bij de meeste tentjes kun kiezen uit verschillende sauzen (framboos, caramel, passievrucht..), verse vruchten (blauwe bessen, aardbei, mango..) en andere toppings (disco dip, american cookies, chocoladebrokken..).

Top 3 Frozen Yoghurt in Berlijn

Yoggster
Warschauer Strasse 61.

Vlakbij station, en direct in, Warschauer Straße vind je Yoggster, Frozen Yoghurt met hipster gehalte. Volgetatoeëerde zoete dames helpen je hier heel vriendelijk, voor €2,30 heb je hier een kleine Frozen Yoghurt inclusief zoveel toppings als er in je bakje passen. De kleine variant is meestal meer dan genoeg, maar voor de hongerigen onder ons gaan de maten nog tot driemaal groter. De service, prijs en locatie maken dit tentje tot mijn favoriet.

Yobarca
Simon-Dach-Straße 40, Schönhauser Allee 122, Schlangenbader Straße 20.

Net ver bij Yoggster vandaan vind je Yobarca, direct in de altijd gezellige Simon-Dach-Straße (en op nog twee andere locaties in Berlijn). De Frozen Yoghurt is hier altijd lekker romig maar voor de toppings moet je helaas extra betalen (€0,40 per stuk)

Yoghurt Company
Friedrichstraße 200.

Vorige twee tentjes zitten in Friedrichshain, maar Yoghurt Company is iets “centraler” gelegen en niet te missen voor de toerist in Berlijn. De Yoghurt Company valt absoluut op met zijn opvallende inrichting in felle kleuren. De strepen op de wand wijzen je de weg naar de counter waar je een Frozen Yoghurt met toppings naar keuze kunt samenstellen.

Bonustip: Yoli, de eerste Frozen Yoghurt van Berlijn since 2008, schijnt ook goed te zijn maar deze heb ik zelf nog niet geprobeerd.

Wat vinden jullie van Frozen Yoghurt? En hebben jullie al een favoriet ontdekt in Berlijn? Let me know!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This