Sinds begin april dit jaar is het mogelijk om met de organisatie “ClimbBerlin” de “Gasometer Schöneberg” te beklimmen. Dit is alleen mogelijk in groepen met 10 of minder personen en onder begeleiding van een gids. Je kunt de 456 trappen van de Gasometer van Schöneberg beklimmen voor een luttele 30 euro per persoon. Dit is niet goedkoop maar het is wel een unieke kans om dit object te bezoeken en te beklimmen. Vanaf 78 meter hoogte heb je een mooi uitzicht over de Berlijnse wijk Schöneberg.

De Gasometer Schöneberg (in de omgang ook wel Schöneberger Gasometer genoemd) is de naam van een gashouder in de wijk Schöneberg op het “Gasag-Gelände”, naar schatting is dit gebouw tussen 1908 en 1910 gebouwd. Een gashouder is een grote voorraadtank voor gas dat uit steenkool werd gewonnen en voor industrieel of huishoudelijk gebruik tijdelijk werd opgeslagen. In de eerste helft van de twintigste eeuw was het een gangbaar bouwwerk. Gashouders waren doorgaans cilindervormig en waren gemaakt van ijzer. Vroeger werd de Gasometer Schöneberg werd puur industrieel gebruikt, en was in zijn beginjaren een van de grootste van Europa. in de jaren ’90 is de toren gesloten en buiten werking gesteld. Sinds 1994 is de toren een beschermd monument en belangrijk herkenningspunt van Schöneberg.

Meer informatie over de Gasometer en ClimbBerlin vind je op www.climb-berlin.com.
View Larger Map

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This