Vanaf aankomende vrijdag (1 augustus 2008) wordt er in Berlijn het Gauklerfest gevierd op Unter den Linden. Het Gauklerfest dient als podium voor artiesten, koks, bands, acrobaten en caberatiers (alles wat onder de brede term “kunst” valt) die nog niet onder de aandacht van het grote publiek hebben gestaan. Voor bezoekers is het Gauklerfest altijd een leuk evenement in Berlijn om te bezoeken, gewoon om lekker tussen de menigte te dwalen maar ook om weer nieuwe dingen op het gebied van “kunst” te ontdekken. Het programma kun je vinden op de website van het Gauklerfest.

Om een indicatie te geven, vorig jaar kwamen er ongeveer 145.000 mensen, verspreid over 10 dagen, op dit culturele evenement in Berlijn af. Het is dus een redelijk groot evenement en ook in heel Duitsland bekend. Al vanaf 1968 bestaat dit evenement, ook met het idee om jonge artiesten met talent onder de aandacht te brengen. Het festival is al meerdere malen van locatie veranderd door zijn groei over de jaren heen.

Zoals jullie op de foto kunnen zien wordt dit feestje gesponsord door Berliner Pilsner, dit is één van mijn favoriete bieren uit de regio dus het moet wel een goed feestje worden!

Berliner Gaulkerfest
Wanneer: 1 tot 10 augustus 2008
Waar: Unter den Linden, Staatsoper, Mitte
Openingstijden: vanaf 16:00, in het weekend vanaf 14:00
Kosten: Volwassenen 3,00 €, avondticket vanaf 22:00 1,80 €, kinderen tot 14 jaar gratis

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This