Schönefeld is ernstig getroffen door het heftige winterweer.

De Britse vliegmaatschappij easyJet, die onlangs een nieuw traject tussen Amsterdam en Berlijn Schönefeld heeft geopend, heeft vanochtend al haar vluchten vertrekkend van de luchthaven van Berlijn, geannuleerd. Reden daarvoor is een tekort aan product dat gebruikt wordt om te ontijzelen (ook wel “Enteisungsmittel genoemd, prachtig woord). Duitsland wordt momenteel getroffen door een koudegolf en hevige sneeuwval, in Berlijn sneeuwt het al dagen en ook de voorspellingen zien er wit uit. Een woordvoerder van Clariant, een van de fabrikanten van het anti-ijsmiddeltje, verklaarde dat de enorme stijging van de vraag heeft geleid tot tekorten. De steeds grotere problemen in verband met de levering van het product om te ontijzelen, heeft de luchtvaartmaatschappij ertoe gebracht om alle vluchten vanaf luchthaven van Schönefeld te annuleren, zo luidt het bij easyJet. Naast easyJet hebben ook Air Berlin en Lufthansa problemen gehad. Donderdag de gehele dag en vrijdagochtend zijn vele vluchten geannuleerd of ernstig vertraagd. Enkele luchtvaartmaatschappijen zoals de KLM hebben vanmorgen wel weer naar Berlijn kunnen vliegen.

Goed nieuws dan wel voor de schoolgaande jeugd, die hebben sneeuwvrij! Slecht nieuws voor ondergetekende die met een van de easyJetvluchten zou vliegen. Andere reizigers van easyJet kunnen hun vlucht omboeken naar een later tijdstip of het bedrag van de vlucht terugvorderen bij easyJet.

Lees meer op Tagesspiegel.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This