Niiu de gepersonaliseerde krant
Met alle blogs, websites, social networking sites en diensten zoals Twitter wordt het steeds makkelijker om ergens informatie over een specifiek onderwerp te vinden. Gepersonaliseerde informatiemedia gaan we nu echter ook terug zien bij de traditionele kranten. Uw “krant naar wens” is binnenkort te ontvangen in Berlijn, een geïmporteerd idee uit buurland Oostenrijk. “Niiu” is de eerste gepersonaliseerde papieren krant naar idee van economiestudenten Hendrik Tiedemann en Wanja Oberhof.

Op niiu.de kan iedereen zelf zijn personalisierte Tageszeitung samenstellen. Want “waarom niet elke morgen een krant ontvangen die informatie verschaft over jouw persoonlijke interesses?”, aldus Niiu. Veel sportberichten? Of liever nieuws uit de regio? Of het sportkatern uit het “Hamburger Abendblatt” en het politieke katern uit de “Tagesspiegel”? Of de ene dag zo en de volgende dag anders? Het kan allemaal. Momenteel kunnen berichten uit de “Tagesspiegel”, “Frankfurter Rundschau”, “Märkische Allgemeine” en de “Hamburger Abendblatt” worden gebruikt voor de persoonlijke krant. Geprekken met andere Duitse kranten lopen nog. De lezers kunnen naast het aanbod kranten ook inhoud van blogs, magezines, Facebookprofielen of andere media in hun persoonlijke krant invoegen.

Hoe het precies werkt? Op Niiu maak je een profiel aan, je geeft je interesses aan, de krant wordt gedrukt op 24 pagina’s en valt dagelijks voor 6 uur op je deurmat. Op deze manier worden traditionele media aangevuld met nieuwe media. En krijgt iedereen alleen de informatie waar diegene op zit te wachten. De edities zullen ongeveer tussen de 1 en 2 euro per stuk gaan kosten.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This