De Duitse low-cost maatschappij Germanwings gaat de Duitse vliegbelasting omzeilen door vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA) naar Berlijn Schönefeld (SXF) te vliegen. Hiermee kunnen ze de Duitse luchthavenbelasting (Luftverkehrssteuer) ontwijken die per 1 januari 2011 zal worden ingevoerd. Doordat de luchthaven van Maastricht als enige Nederlandse luchthaven een deels Duitse naam heeft (Aachen) probeert Germanwings zowel de Nederlandse als Duitse markt te bedienen. Het nieuws werd gisteren door Lufthansa bekend gemaakt. Goed nieuws dus voor alle Berlijnfans in het Limburgse!

GermanWings zal met een Airbus A319 vliegen


Op de nieuwe route wordt vanaf eind maart 2011 gevlogen met een Airbus A319 die ruimte biedt voor zo’n 150 passagiers. Germanwings zal in het weekend éénmaal daags vliegen en van maandag t/m vrijdag tweemaal per dag. Hiermee probeert GermanWings vooral de zakelijke reizigers tegemoet te komen. De dag-randverbinding naar Berlijn vertrekt ’s morgens eerst uit Berlijn (6:45) om vervolgens terug te vliegen vanuit Maastricht (8:30). ’s Avonds vliegt GermanWings rond 18:00 vanuit Berlijn terug naar Maastricht waar de laatste vlucht naar Berlijn rond 20:00 staat gepland. Maar ook niet-zakelijke reizigers zullen tevreden zijn met de nieuwe verbinding want een enkeltje is al te koop vanaf €19.99.

Germanwings is niet de eerste luchtvaartmaatschappij die het op de route Maastricht-Berlijn probeert. EasyJet vloog tussen april 2005 en januari 2007 op de route, maar staakte de vluchten vanwege een tegenvallend aantal passagiers. In een verder verleden vloog KLM exel vanaf MAA naar Berlijn Tempelhof. Ook zij vliegen tegenwoordig alleen nog van Schiphol naar Berlijn (TXL).

Via het officiële persbericht op de site van Maasticht Aachen Airport.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This