Duitsland is echt een “buiten de deur lunchen” land. Er zijn veel lunchrooms en restaurants in Berlijn die een lunchkaart hebben (vaak gereduceerde menuprijzen i.v.m. diner). Zelf lunch ik dan ook bijna elke dag bijna buiten de deur. De mensen die me volgen bij Foursquare zullen wel gezien hebben dat ik wekelijks zit te lunchen bij GESCHMACKSSACHE, en dat heeft een gegronde reden. Dit kleine, maar leuk ingerichte en gezellige tentje is een plek waar je even helemaal tot rust kan komen tussen de bedrijven door. Ook voor een goede kop koffie met een stuk taart ben je hier aan het juiste adres!

Geschmackssache 3

Geschmackssache 1

Geschmackssache 2

Soepen, taarten, koekjes, koffie…

Op het menu staat dagelijks een verse soep, elke dag een andere en elke dag met veel liefde en creativiteit zelfgemaakt. Op Facebook wordt elke dag gepost wat er op het menu staat. Maar of het nou linzensoep, wortelsoep met abrikoos, poempoensoep, uiensoep met gebakken kaas, pistousoep of een pindasoep met kokos is… Het smaakt áltijd. Zeker in deze wintertijd vind ik het heerlijk om een grote kom soep naar binnen te slurpen waar je altijd nog een mandje zelfgebakken brood bij krijgt. De soepen wisselen altijd af en ik heb nog geen enkele keer twee keer dezelfde soep genomen.

Naast de geweldige soepen staan er ook regelmatig pastagerechten op het menu en staat er praktisch altijd een verse warme taart op de toonbank. Echt een walhalla voor de “Leckerschmecker”. In de zomer zullen er meer salades op het menu komen en ik ben ervan overtuigd dat deze ook goed zullen smaken. Mocht je eens op een zaterdag in de buurt zijn, dan is het uitgebreide ontbijt ook echt een aanrader!

20130111-213457.jpg

20130111-213515.jpg

20130111-213702.jpg

Geschmackssache 4253

Geschmackssache 4252

Geschmackssache 4251

Geschmackssache 3972

Geschmackssache 3711

Geschmackssache 1995

GESCHMACKSSACHE

Je vindt GESCHMACKSSACHE in een zijstraatje van de Schlesische Straße in Kreuzberg. In de zomer kun je het goed combineren met een bezoekje aan het Badeschiff of aan Club der Visionäre. Ga echt even langs, want het is de moeite waard, en ik gun ze van harte wat extra bezoek en bekendheid!

Adres: Taborstraße 20
OV: U-Bhf Schlesisches Tor
Openingstijden: maandag – zaterdag, 9:00 – 18:00
Meer informatie: Facebookpagina GESCHMACKSSACHE

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This