Al in andere steden in Europa is Google druk bezig foto’s te maken en rijden daarom met zwarte auto’s door de bekendere steden. Door middel van een grote camera op het dak worden er vele foto’s gemaakt. Deze worden samen gevoegd en geven een 360 graden beeld van een bepaalde locatie. Google Street View heet deze optie en is pas in 2007 live gegaan. Deze optie is een onderdeel van andere handige programma’s van Google namelijk Google Maps en Google Earth. Foto’s zijn erg scherp en het geeft je bijna het idee dat je daadwerkelijk in die straat loopt.

In de Verenigde Staten zijn al veel steden aan de beurt geweest. Inmiddels staan er al 40 Amerikaanse steden beschikbaar in Street View. Maar ook in Europa waren eerder al Zwitserland, de UK en Spanje aan de beurt, maar deze week ook Berlijn.

De auto is gesignaleerd op verschillende plekken in de stad. Op de foto is te zien hoe de Google mobiel over de Heinrichplatz in Kreuzberg rijdt. Maar ook op onder andere de Hohenzollerndamm, de Ernst Reuter Platz (Charlottenburg) en de Weichselstraße (Friedrichshain) is de auto van Google geweest om kiekjes te schieten. Ik denk dat het niet al te lang gaat duren voordat we de foto’s terug gaan zien in Google Street View Berlijn. Berlijn is op sommige plekken al heel scherp (de Brandenburger Tor bijvoorbeeld). En ik ben erg benieuwd hoe het nu gaat worden!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This