Het heeft even geduurd voordat Google haar zin kon doordrijven in Duitsland. In Duitsland zijn ze wat kritischer omtrent privacy en dat heeft ervoor gezorgd dat de beelden van Google street view lange tijd niet online te bekijken waren. Al in de zomer van 2008 is Google begonnen met het in kaart brengen van de straten van Berlijn.

Om de foto’s van Street View is in Duitsland veel te doen geweest. Burgers en politici hebben zich fel verzet tegen de stratenbeelden, die werden gezien als een inbreuk op de privacy. In een eerdere opiniepeiling zei 52% tegen de afbeelding van hun huis te zijn op Google streetview. Uiteindelijk hebben daadwerkelijk 244.000 gezinnen in Duitsland Google gevraagd hun huis van street view te verwijderen. Deze woningen heeft Google voorzien van een filter zodat deze huizen niet scherp te zien zijn. Personen en kentekenplaten zijn, net als de 244.000 Duitse woningen, onherkenbaar gemaakt.

Inmiddels heeft Google de eerste straatbeelden online gezet en zijn te bekijken. Naast Berlijn, is ook Hamburg, München en Keulen te zien in streetview.

Op streetview.google.de kun je een gehele virtuele atlas vinden van praktisch de hele wereld. Nu kun je dus ook virtueel door de Berlijnse straten lopen, even langs de Siegesäule wandelen of een kijkje nemen bij Tacheles of de Oberbaumbrücke. Je hoeft er de deur niet meer voor uit. Sinds vandaag is Google streetview live en wordt nog verder uitgerold onder 20 andere grote Duitse steden.

Ik heb in ieder geval weer te doen op een willekeurige koude middag; lekker rondklikken in streetview.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This