El Bocho, geboren in Frankfurt am Main, is een bekende in de wereld van de graffiti. Sinds hij woonachtig is in Berlijn is hij goed vertegenwoordigd op de straten van de hoofdstad.

Zijn meest bekende kunstwerk is Little Lucy. Ze verschijnt, geplakt tegen de muur, in verschillende posities. Ze is kennelijk niet zo gek op katten aangezien ze deze in een van de tekeningen aan een döner spies rijgt. Dit kunstwerk is te bewonderen in de Landsberger Allee in Friedrichshain. Overigens zijn de meeste kunstprojcten van el Bocho te bewonderen in deze Berlijnse wijk.

De brutale maar amusante Lucy is een figuur die in de jaren 70 op tv was onder de naam “Lucy, der Straßenschreck”. Sinds 1997 is El Bocho actief op de straten van Berlijn en andere steden en heeft hij zijn inspiratie uit deze serie. Inmiddels is Lucy een echt icoon geworden in Berlijn, zo populair dat er een boek is verschenen (in beperkte oplage weliswaar). Op de nieuwe blog van El Bucho kun je foto’s vinden van zijn laatste projecten.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This