De laatste ontwikkelingen bij de NS bevallen me wel, ze zijn innovatief bezig en hebben hun zaakjes goed op orde. Momenteel is de NS aan het experimenteren met een nieuw project. Wanneer je een online boeking maakt bij NS HiSpeed voor treinreizen naar Berlijn krijg je er een gratis mobiele reisgids over Berlijn bij. Let wel op; je moet je reis naar Berlijn minimaal 8 dagen van tevoren boeken, dit is sowieso slim om te doen omdat de prijzen voor treinkaartjes dan vaak lager zijn. In de NS reisgids kun je allerlei informatie vinden over Berlijn op je mobiel, waar en wanneer je maar wil. De gids kun je eenmalig downloaden en daarna altijd gratis gebruiken zonder bijkomende kosten.

Het werkt als volgt:

  • Boek je treinreis naar Berlijn via NS HiSpeed.
  • Enkele dagen na de online boeking ontvang je een e-mail met een link naar de internetsite waar je de reisgids kunt aanvragen.
  • Na het aanvragen ontvang je op je telefoon een sms waarmee je de stadsgids kunt downloaden.
  • Maak verbinding met je mobiele telefoon.
  • Download en installeer de gratis reisgids.
  • Na installatie kun je de stadsgids onbeperkt en gratis gebruiken. Je betaalt dus maar eenmalig abonnements- of internetkosten.

In de reisgids is allerlei informatie te vinden over Berlijn. De gids bevat een uitgebreide plattegrond van Berlijn waar belangrijke bezienswaardigheden op staan, maar waar ook nuttige informatie op te vinden is zoals pinautomaten en horecagelegenheden. De stadsgids bevat tevens een sprekend woordenboek waarmee je je Duits nog even kunt bijschaven en extra reis-, en service-informatie van NS Hispeed. De gids is beschikbaar voor Berlijn maar ook voor andere HiSpeed bestemmingen zoals Antwerpen, Brussel, Parijs, Londen.

De NS heeft dit nieuwe idee pas sinds kort gelanceerd en ik heb er zelf nog geen ervaring mee. Het klinkt wel hartstikke leuk en ik ga er tijdens mijn volgende trip naar Berlijn zeker gebruik van maken, het is tenslotte gratis ;). Mocht jij ervaring of plannen hebben met de reisgids van de NS, deel het dan hier in de comments. Ik ben zeer benieuwd!

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Om te doen Om te weten Tips voor dit seizoen Evenementen
Sort by
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This