Berlijn is een stad van beurzen, de Grüne Woche is er een heel bekend voorbeeld van. Deze groene beurs wordt dit jaar voor de 74e keer in Berlijn gehouden en is heus niet alleen voor boeren en landarbeiders. Op de Grüne Woche kun je stierenkeuringen bekijken, Duitse specialiteiten eten, wijn proeven, theeën en kruiden kopen, culinaire innovaties tot je nemen, struinen over de bloemenmarkt, je laten informeren over biologisch eten of een tuinhuisje bestellen. Daarnaast zijn ook vele landen vertegenwoordigd die iets van hun land laten zien, dit jaar is Nederland het partnerland en wordt daarom extra in de belangstelling gezet. Kortom, veel dingen rondom de boerderij en het groene leven komen op deze beurs aan bod. Op deze beurs kun je je makkelijk een hele middag vermaken en is een ideaal tijdverdrijf voor een regenachtige dag.

Nederland partnerland Grüne Woche 2009:

Tijdens de aankomende Grüne Woche is Nederland met als thema ‘Qualität von Nebenan’ partnerland van de Grüne Woche (hal 18). In de afgelopen weken is er door vier Duitse journalisten een bezoek gebracht aan mensen in de agrarische sector in Nederland. Het doel van dit partnership is het nog meer onder de aandacht brengen van de Nederlandse (kwalitatief goede) tuinbouwsector.

Algemene informatie:

Het walhalla voor land-, en tuinbouw begint dit jaar op 16 januari. Net als voorgaande jaren worden ook dit jaar weer veel bezoekers verwacht. Alleen vorig jaar al trok de international green week 424.502 bezoekers, waar ik er eentje van was. Druk is de groene week dus wel, maar het is met zijn 1.500 tentoonstellers gelukkig ook erg groot.

Adres: Messeglände Berlin, Messedamm 11.
Openbaar vervoer: S-bahnhof Messe süd of Messe Nord/ICC. U-bahnhof Theodor Heuss platz.
Openingstijden: 10:00 tot 19:00 (23 januari tot 21:00)
Prijs: een dagkaart kost € 12, voor studenten, scholieren, groepen en families gelden kortingen. Vanaf 15:00 € 7.

Zorg dat je als je naar de Grüne Woche wilt op tijd zoekt naar een hotel in Berlijn, kamers zijn erg gewild in deze tijd van het jaar want de beurs trekt veel (inter)nationale bezoekers.

www.gruenewoche.com

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This