Berlijn is een stad van beurzen, de Grüne Woche is er een heel bekend voorbeeld van. Deze groene beurs wordt dit jaar voor de 75e keer in Berlijn gehouden en is heus niet alleen voor boeren en landarbeiders. Op de Grüne Woche kun je stierenkeuringen bekijken, Duitse specialiteiten eten, wijn proeven, theeën en kruiden kopen, culinaire innovaties tot je nemen, struinen over de bloemenmarkt, je laten informeren over biologisch eten of een tuinhuisje bestellen. De Grüne Woche staat bekend om de plek waar je kunt genieten van etenwaren van over de hele wereld op 1 centraal punt: in Berlijn.

Op deze beurs kun je je makkelijk een hele middag vermaken en is een ideaal tijdverdrijf voor een regenachtige dag.

Thema’s

Bij de Grüne Woche denk je al snel aan het boerenleven. Dat komt ook uitgebreid aan bod, tuinbouwapparatuur en koeienkeuringen zijn aan de orde van de dag. Toch is deze beurs leuk voor een veel breder publiek. Er wordt namelijk ook veel aandacht besteed aan cultuur, vrije tijd en etenswaren.


Één van mijn favoriete onderdelen van de beurs is de uitgebreide wijnhal. Hier kun je bij verschillende wijnhuizen wijnen proeven en aanschaffen. Gelukkig is de Messe goed bereikbaar met het openbaar vervoer dus dat moet zeker geen problemen opleveren.

Partnerland 2010 = Hongarije!

Elk jaar heeft de Grüne Woche een partnerland, dit land wordt speciaal in het zonnetje gezet. Vorig jaar was Nederland partnerland van de Grüne Woche maar dit jaar is er gekozen voor Hongarije.

In hal 10.2 kun je allerlei informatie vinden over Hongarije, natuurlijk kan er ook geproeft worden! Toevallig was ik zelf dit jaar in Hongarije en ik was erg onder de indruk van de keuken. Langos met zure room (een soort platte oliebollen), Pörkölt (een soort stoofpotje a la goulasch, zie foto) en Harcsa Paprika’s (vis in een parikasaus) kwamen duidelijk

pörkölt

Algemene informatie

Het walhalla voor land-, en tuinbouw begint dit jaar op 15 januari en zal ruim een week duren. De laatste dag van de Grüne Woche is op 24 juni. Net als voorgaande jaren worden ook dit jaar weer veel bezoekers verwacht.

Adres: Messeglände Berlin, Messedamm 11.
Openbaar vervoer: S-bahnhof Messe süd of Messe Nord/ICC. U-bahnhof Theodor Heuss platz.
Prijs: een dagkaart kost € 12, voor studenten, scholieren, groepen en families gelden kortingen. Vanaf 15:00 € 7.
Openingstijden: van 10:00 tot 18:00 (op vrijdag en zaterdag tot 20:00)

Zorg dat je als je naar de Grüne Woche wilt op tijd zoekt naar een hotel in Berlijn, kamers zijn erg gewild in deze tijd van het jaar want de beurs trekt veel (inter)nationale bezoekers. Goedkoop naar Berlijn kun je met de trein.

www.gruenewoche.com

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This