Iedere maand vindt er een handmade supermarkt plaats in Kreuzberg. In de oude Eisenbahnmarkthalle (sinds 1891) vlakbij de Köpenicker Strasse komen ongeveer 60 Berlijnse designers, beginnende labels en kunstenaars samen om hun handgemaakte producten te vertonen en te verkopen. De markthal heeft nog vele historische sporen omdat deze nooit verwoest is geweest in de oorlog, door leegstand ziet de markthal er wel wat verlaten uit maar tijdens de handmade supermarkt is het er weer goed vertoeven.

Tijdens de handmade supermarkt vind je er kleding, accessoires, tassen, kunst, dekbedovertrekken, lampen, buttons, Handytasjes en servies. Alles wat je op deze markt kunt kopen komt niet voort uit massaproductie en de meeste producten zijn dan ook “Einzelstücke”. Bij de productie van deze designspulletjes komen geen kinderhandjes uit lageloonlanden te pas maar voornamelijk Berlijnse designers met veel liefde voor hun producten. Vooral vrouwen kunnen zich hier helemaal uitleven aan een groot scala aan unieke producten, leuk om spulletjes voor jezelf te kopen maar ook voor cadeautjes kun je hier prima slagen. Dit weekend vond de handmade supermarkt weer plaats en ik heb me er weer helemaal kunnen uitleven. Een aantal van mijn favoriete stands en labels zal ik hier belichten.

Algemene info

Eisenbahnmarkthalle in Kreuzberg
Eisenbahnstraße 42/43, 10997 Berlin
http://handmade-supermarket.de/
Entree is gratis

Data 2012:
11 novemer
2 december
16 december


Grotere kaart weergeven

Berlijnse designers

Sárkány Schmuck

Marika maakt alle sieraden zelf en binnen haar grote aanbod van kettingen, oorbellen en ringen heb ik geen enkel dubbel exemplaar gespot. Voor de productie van de sieraden wordt er veel gebruik gemaakt van glas, foto’s en heldere kleuren. Het leuke is dat zij zowel de foto’s die gebruikt worden in de sieraden, als de sieraden zelf, zelf heeft gemaakt. Marika laat zich vooral inspireren door de natuur, voornamelijk in Berlijn.

http://en.dawanda.com/shop/Sarkany

Himmelrosa

Bij de stand van Himmelrosa heb ik me wel even staan vergapen aan leuke en originele spulletjes, hier zag ik spullen die ik nog nergens anders heb gezien. Een tasje voor je tetrapak, een schort voor je afwasmiddel of een flesopener met magneet voor aan de koelkast… je vindt het dus bij Himmelrosa. De materialen worden met grote zorgvuldigheid uitgezocht, zo maakt de eigenaresse bijvoorbeeld gebruik van oude Duitse postzakken.

http://www.himmelrosa.de/index.html

Typisch Duits hoe festivalgangers altijd tetrapakken meenemen naar een festival. Hier is nu een stijlvolle oplossing voor!

So spühlt Berlin. Minischorten om je afwasmiddel mee op te leuken

susetaschen.de

Toilettasjes, make-uptasjes, tasjes en etuitjes. Dat heeft susetaschen! Suse woont in Berlijn en naait zoals ze zegt voor “grote en voor kleine meiden”. Het leuke van de tasjes, naast dat ze echt supercute zijn, is dat ze worden gemaakt van gerecycled materiaal. Ik heb bijvoorbeeld een tasje gekocht dat is gemaakt van een oud tafelkleed. Superleuk om te weten dat een product al een voorgaand leven heeft gehad.

http://de.dawanda.com/shop/susetaschen

CUY.CUY.

“Het merk voor iedereen die van cavia’s houdt”. Dat is duidelijk te zien aan alle spullen, cavia’s komen bijna overal terug. Is het niet als afbeelding op een tas, dan is het wel de bestemming van een product. Zo heeft CUY.CUY echt superschattige hangmatten voor cavia’s, ik zou er bijna een cavia voor nemen!

http://cuy-cuy.de/

Sew it yourself

Een eenvoudig patroon vinden, mooie stoffen erbij, bijzondere handvaten. Het kan wat zoeken zijn als je een eigen tas wilt maken. Sew it yourself helpt je hierbij door een compleet pakket aan te bieden met alles dat je nodig hebt voor jouw perfecte tas. Het enige dat je nog nodig hebt is een naaimachine, wat vrije uurtjes en €50 want de pakketjes zijn niet goedkoop.

http://www.sewityourself.de/accessoires.html

Zoals je ziet zitten er veel leuke en unieke merken tussen. Wil je hier meer van? Dan raad ik aan om de volgende editie van de handmade supermarkt te bezoeken (18 oktober 2011) of de lijst met Berlijnse designers die de laatste editie aanwezig waren even te bekijken.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This