De theatrale bar en club Zur wilden Renate heeft een goed bewaard geheim: in het gebouwencomplex zit een labyrint verstopt. Vraag bij binnenkomst ernaar en je zult even later geblinddoekt naar de ingang van het Peristal Signum, zoals het doolhof heet, begeleid worden. Peristal Signum is een project van een kleine groep kunstenaars. Eerder hadden ze een doolhof in Neukölln (voor de kenners: in Karmanoia). Met hun kunstwerken wil deze groep de zintuigen van hun bezoekers prikkelen en de mens een geheel nieuwe ervaring bieden.

Dat is bij mij in ieder geval gelukt. In het labyrint waande ik me even Alice in Wonderland.

De reis door het doolhof is een intense ervaring, waarbij je gemoedstoestand constant bewerkt wordt met licht, geluid en ander materiaal. Kruipend door smalle gangetjes moet je op zoek naar de uitgang. Soms moet je door pikdonkere kelders heen, andere keren reis je een stukje met een glijbaan. Over dit doolhof zou ik eindelijk kunnen vertellen. Maar meer verklappen zou zonde zijn. Ga dit prachtige kunstwerk zien!


Belangrijk: houd er wel rekening mee dat de gangen in het doolhof vaak nauw zijn. Mensen met claustrofobie kunnen dit doolhof beter overslaan!

In de volgende film zijn kort beelden te zien uit het Peristal Signum:

OV: S-Bhf Ostkreuz of Treptower Park
Entree: 10 euro
Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag (18.00 uur – 22.00 uur)
Meer (raadselachtige) info:


View Larger Map

Ben jij al eens in het Labyrinth Peristal Signum geweest? En wat vond je ervan? Deel je ervaringen bij de reacties!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This