Inmiddels alweer 40 jaar geleden dat we in het jaar 1968 leefden. Nu zeg ik wel zo leuk “we”, maar zelf heb ik deze tijd (helaas) nooit mee gemaakt. Zeker in Berlijn zijn de jaren ’60 zeer bewogen jaren geweest, in 1968 stond de Berlijnse Muur er al een tijdje en de onrust was zeker merkbaar. West Berlijnse jongeren waren het niet eens met het gezag en protesteerden om vrede te realiseren. In het Oosten moet het nog erger geweest zijn waar op zo’n beetje elke openbare plek werd gestreden voor vrijheid. Wat er in die tijden gaande was zullen steeds minder mensen weten, over een paar jaar zullen er geen mensen meer zijn die dit bewust hebben meegemaakt. Weet u hoe het leven in Berlijn was in de eind jaren ’60? Wie weet er nu nog welke gebeurtenissen er precies plaats hebben gevonden rond 1968? En belangrijker, welke invloed heeft dit gehad op de bewoners van Berlijn? Dit zijn enkele vragen die centraal staan in de tentoonstelling van het stadsmuseum van Berlijn. Centraal in de tentoonstelling staan 8 gebeurtenissen tussen 1966 en 1969 die het leven van mensen in Berlijn aanzienlijk hebben veranderd.

Talrijke oude tv en radioberichten, documenten van de studentenverenigingen, de politie en persoonlijke fysieke herinneringen proberen een zo goed mogelijke indruk te geven van de stad en het leven tussen 1966 en 1969. Om de tentoonstelling extra interessant te maken worden er verschillende films getoond, komen er interessante sprekers, rondleidingen en verschillende projecten (totale programma hier).

T/m 2 november 2008 kun je “Ausstellung von Originalquellen der Jahre 1966 – 1969” bezoeken in het Ephraim-Palais des Stadtmuseum Berlin.
Poststr. 16
Tel. 030 – 24002121
U-Bahn: Klosterstr, Alexanderplatz. S-Bahn: Alexanderplatz. Bus: M 48, 248 Tram: M2, M4, M5, M6

De openingstijden zijn als volgt: di. do. zo.: 10:00-18:00. Wo. 12:00-20:00. Entree gaat je slechts 5€ kosten of 3€ met korting, op elke eerste woensdag van de maand is de entree gratis.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This