Currywurst 60 jaar!
De Duitse Curryworst viert vandaag haar 60e verjaardag, reden voor een feestje! En tevens de reden om een nieuw museum te openen: het “Currywurstmuseum“.

De uitvinding die zich “Curryworst” noemt is toegeschreven aan Herta Heuwer, zij die voor de keerste keer op 4 september 1949 een Currywurst verkocht in haar imbiss in Berlijn. De imbiss bevond zich in Charlottenburg, precies op de hoek van de Kantstraße en de Kaiser-Friedrich-Straße. De originele imbiss van Frau Heuwer is inmiddels al een paar keer verhuisd maar sinds 2003 bevindt zich op de originele standplaats wel een gedenksteen voor haar (Kantstraße 101).

De snack bestaande uit uit een gebraden worst (mit oder ohne Darm) en een saus van tomatenpuree, Worcestershiresaus en currypoeder werd door Herta Heuwer razend populair in Berlijn en omstreken. De saus kreeg later de naam “Chillup”. In 1959 vroeg Herta voor haar saus patent aan. En nog steeds is deze oer-Berlijnse snack na 60 jaar nog springlevend ondanks de opkomst van de Burger Kings en KFC’s. Sterker nog, de Imbisstands (snackbars) verdienen aan de Currywurst in Duitsland meer geld dan Burger King en McDonalds samen aan hamburgers, patat etc.

Spiegel TV maakt onlangs al een korte reportage over de verjaardag van de Curryworst: Currywurstrepportage. Als je de verjaardag van de Currywurst mee wil vieren kun je vandaag naar het Currywurstmuseum gaan, dan krijg je 50% korting op de entreeprijs!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This