Als je niet op zoek bent naar een alledaags, maar wel kleinschalig en apart, hotel in Berlijn dan is het Hüttenpalast wellicht een optie voor je. In een voormalige stofzuigerfabriek in de multiculturele wijk Neukölln zijn accommodaties gebouwd die je het beste zou kunnen omschrijven als een mix tussen een camping en een hotel. In de voormalige fabriek staan een aantal caravans en houten hutten opgesteld die geboekt kunnen worden, omdat de gehele camping indoor is kun je ook in de winter gehuld in een handdoek en slippers naar de doucheruimte wandelen. Ideaal voor de mensen met een kampeerhart maar met vrees voor een doorweekte of weggewaaide tent.

Het complex draagt de toepasselijke naam “Hüttenpapast” (vrije vertaling: blokhuttenpaleis). Het idee is als een soort parodie op de Duitse volkstuintjes ontstaan, het is dan ook niet vreemd dat alle hutten rond een indoor volkstuin staan opgesteld. Voor hen die wat meer luxe wensen zijn er ook nog 6 gewone hotelkamers met een eigen badkamer. De prijzen vallen ook wel mee en beginnen met zo’n 30 euro voor een overnachting in één van de caravans of hutten.

Naar zeggen van de oprichters Silke Lorenzen en Sarah Vollmer is de reden voor het openen van het Hüttenpalast (open sinds mei 2011) dat ze toeristen de mogelijkheid wilden geven Berlijn zelf te ontdekken met de hulp van locals. Net als de oprichters ben ik van mening dat een groot massaal hotel in Mitte niet alles van Berlijn zomaar prijs geeft. Leuker is om een gemoedelijk plekje buiten het centrum te vinden en je persoonlijk te laten adviseren door locals. Dat kan dus in het Hüttenpalast!

We want to build a small hotel in Neukölln, our home neighbourhood. We want to show the visitor a part of Berlin’s unique variety in the hotel itself. We are building our dream castle inside an old Berlin factory, hidden in the backyard of a house from the turn of the century. We have made this blog to take you and all those who are curious, with us on this exciting journey, and to invite you to get to know Neukölln. It is intended to give you an insight into how things are developing, to serve as a diary of the construction and to act as a virtual notice board for information about the hotel and about everything that we like in Berlin.

Maar het Hüttenpalast is zeker niet enkel voor toeristen. Ook als Berlijnse local kun je hier terecht voor een hapje of drankje in het café.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This