Voor 25€ kun je hem maken, de officiële test die immigranten naar Duitsland moeten maken als ze de Duitse nationaliteit willen krijgen. De toets bestaat uit 33 vragen die random worden getrokken uit de algehele lijst met vragen die uit 300 vragen bestaat. Met een beetje oefening moet de toets makkelijk te doen zijn, de lijst met vragen staat namelijk op de internetsite van het Duitse ministerie van binnenlandse zaken. Er staan makkelijke vragen bij, maar ook vragen waar ik het antwoord zo 1,2,3 niet op wist. Van de 33 vragen die ik voorgeschoteld heb gekregen had ik er 26 goed, genoeg om het examen te halen. Om het examen te halen heb je namelijk 17 goede antwoorden nodig, ongeveer de helft dus. Ik faalde onder meer op de vragen “welk Kreis ligt niet in het Bundesland Bayern?” en op “welke kleuren heeft de flag van Nordrhein-Westfalen?”. Ik scoorde wel bij vragen zoals “wat is traditie tijdens Pasen?” en “hoeveel landen nemen deel uit de EU?”. De vragen zijn allemaal heel verschillend, ze gaan over tradities, topografische zaken, politiek en veel geschiedenis. De vragen zijn samengesteld door de Humboldt Universität Berlin en gaan 1 september a.s. van kracht. De vragen zullen ook van toepassing zijn op het gebied waar je wil gaan wonen. Iemand die naar Bayern wil verhuizen zal 3 Bayerspecifieke vragen krijgen, net als iemand die naar Berlijn wil verhuizen.

Voor iedereen die vast een testje wil doen, dat kan natuurlijk ook! Op de site van der Spiegel kun je kijken hoe goed jouw score is! Overigens ben ik benieuwd hoe de Duitsers zelf scoren op deze test. Ik weet namelijk nog dat aardig wat Nederlanders toentertijd faalden op de nationale Nederlandse inburgeringstest… En hoewel het allemaal leuke richtlijnen zijn, uiteindelijk zegt het natuurlijk nog vrij weinig of iemand zich daadwerkelijk kan aanpassen aan het land en de tradities.

Maar goed, deel hier je score :)!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This