Je bent jong en student, dus geld groeit je niet op de rug. Of je wilt gewoon niet zoveel geld uitgeven aan een hotel, om zoveel mogelijk over te houden voor andere leuke dingen. Dan ga je op zoek naar goedkope hotelletjes, en al gauw kom je na een paar keer klikken terecht bij smoezelige hotels in slecht verlichte achterstraatjes. Als dat niet aanlokkelijk klinkt, dan is er sinds de zomer van 2010 het Industriepalast.

Faciliteiten:

Het hostel is gelegen aan de Warschauer Straße in Friedrichshain, met het hippe Kreuzberg op slechts twee minuten lopen over de Oberbaumbrücke. Bij de verbouwing van het pand tot modern hostel is altijd aan de moderne toerist gedacht. In plaats van een sleutel, waar vaak een onhandig grote sleutelhanger aan vastgemaakt is zodat hij niet kwijt raakt, krijg je in dit hostel, net als in de betere hotels, een key-card waarmee je je kamer kan openen. Ook de voordeur van het hostel kan je de hele nacht door met deze key-card openen, zodat je ook na het uitgaan het hostel in komt, terwijl niet-gasten buiten blijven.

Foto door Jurjen, Interrailing.net.

Ook de andere faciliteiten laten weinig te wensen over. Aan de receptie is koud bier te krijgen voor redelijke prijzen, die je in de lobby op lekkere banken kan opdrinken, of terwijl je het contact met het thuisfront onderhoudt op een van de computers. Heb je je eigen laptop mee, kost draadloos internet slechts 3 euro per dag, of 5 euro voor drie dagen. In de meeste slaapzalen is een en-suite toilet en douche aanwezig. De zalen met gedeelde toilet en douche op de gang zijn dan weer iets goedkoper. Wil je niet op een slaapzaal met vreemden slapen, zijn er ook tweepersoonskamers beschikbaar.

Het hostel zag er bij mijn bezoek helemaal spik en span uit. Hoewel het hostel toen nog maar een paar weken open was, leek het erop dat het personeel betrokken genoeg was om dat ook op de langere termijn zo te houden. De locatie, een paar deuren voorbij het Michelberger hotel, is bovendien geweldig. Metrostation Warschauer Straße ligt pal voor het hostel en ook het gelijknamige S-Bahnstation is slechts een paar minuten lopen. Nachtbrakers kunnen lopend of zwalkend binnen een kwartier weer in het hostel zijn vanaf bekende clubs in Friedrichshain en Kreuzberg als de Watergate, Berghain, Maria en SO36. Ook RAW-tempel, een complex voor creatievelingen, is op loopafstand. Minder underground, maar letterlijk om de hoek is O2-world waar grote concerten gegeven worden.

Uitzicht vanuit het Industriepalast.

Praktische informatie:

Een slaapplaats in het Industriepalast heb je al vanaf 10 euro, met en-suite voorzieningen 12 euro. Een tweepersoonskamer heb je voor 50 euro. Zeker gezien de prijs en locatie is dit hostel een aanrader. Enige minpunten waren een tekort aan stopcontacten op mijn slaapzaal, gezien iedereen tegenwoordig ’s nachts zijn mobieltje oplaadt, en de wc en douche die in dezelfde badkamer zaten, waardoor ik ’s ochtends soms moest wachten tot iemand klaar was met douchen voor ik naar de wc kon, al kan je uiteraard ook een van de wc’s op de gang gebruiken.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This