In (en buiten) Duitsland is de ITB (Internationale Tourismus-Börse) de grote reisbeurs. Jaarlijks trekt deze bont aangeklede beurs duizenden reislustige mensen aan. Hobbyreizigers, vakmensen en wereldverkenners.. allemaal zijn ze komende week in Berlijn te vinden om te laatste nieuwtjes en weetjes op het gebied van Travel op zich in te laten werken. Onderwerpen die aan bod komen? Dat varieert van boekingssystemen tot reisbestemmingen tot accommodaties.

Het eerste deel van de reisbeurs staat vooral in het teken van veranderingen, trends en kansen op de markt. Dit deel van de beurs is dan ook voornamelijk gericht op de professionele bezoeker die welkom zijn tussen 11 en 13 maart (10:00 tot 18:00. Het tweede deel van de beurs, die vooral de bezoeker moet prikkelen om een leuke vakantie te boeken vindt plaats op 14 en 15 maart (10:00 tot 18:00).

De ITB heeft een druk programma opgesteld met informatie over 180 landen, ‘Die ganze Welt an einem Tag’ is dan ook het motto. Veel landen proberen mensen naar hun stad te krijgen met allerlei aanbiedingen en lokale hapjes, zeker van profiteren!

Openbaar vervoer:

Zoals elk jaar vindt de beurs plaats in de Messe van Berlijn die uitstekend te bereiken is met het openbaar vervoer. Neem de S-bahn naar Messe Süd of Messe Nord/ICC. Ook stoppen ververschillende bussen (M49, X34, X49, 104, 139) voor de ingang van het beursgebeouw. Er is ook parkeergelegenheid.

Dagprijs:

14 euro (8 euro met korting voor studenten en scholieren, 28 euro voor vakmensen)

Meer info:

www.itb-berlin.de/index.html

Accommodatie:

Hotels bij de Messe van Berlijn.
Mocht je nog heen willen dan kun je bij NS Hispeed treinkaartjes kopen.

Impressie van de ITB 2008:

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This