Het tijdperk van ijsbeertje Knut is nu definitief voorbij. De Berliner Zoo heeft een nieuwe lieveling. Op 15 maart 2009 kwam de pluizige olifantenbaby ‘Ko Raya’ ter wereld. Ko Raya, vernoemd naar een Thaïs eiland, is de 21e olifant die in Berlijn geboren werd.

De nieuwe dierentuinbewoner woog bij de geboorte al ruim 168 kilo schoon aan de haak! Ko Raya is het derde olifantenkind van de 22-jarige Aziatische moederolifant ‘Pang Pha’. De vader van het dier is de 15-jarige olifant ‘Victor’, die voor de 2e keer papa werd.

Op 20 maart, vijf dagen nadat ze het levenslicht zag, maakte Ko Raya al haar eerste entree als nieuwe ster van de Berlijnse dierentuin. Samen met haar moeder toonde zij zich aan het Berlijnse publiek, en stal daarbij direct de harten van de bezoekers. “Ze is nog niet in staat om het verschil tussen mensen en dieren te herkennen” alsdus Berliner Zoo dierenarts Andreas Ochs. “Ze heeft nog geen slechte ervaringen gehad met mensen en hopelijk blijft dat zo. Ze vertrouwt haar moeder volledig, en volgt haar overal. Waar de moeder heen gaat volgt de kleine.”

De Berliner Zoo is in de periode van 21 maart tot 14 september dagelijks geopend van 9 – 19 uur.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This