boeken
Naast de lange Nacht der Opern & Theater en de lange Nacht der Museen kent Berlijn ook de “lange Buchnacht”. De lange Buchnacht is een populair evenement onder iedereen die graag eens een boek openslaat. Morgen, op 16 mei 2009, is het de 11e keer dat de “Berliner Buchnacht” plaats zal vinden. De allesomvattende nacht bestaat uit 100 verschillende kleinere evenementen die zich allen op een andere manier op het boek richten.

Op 30 verschillende plekken in Kreuzberg, rondom de Oranienstrasse, vinden literatuurevenementen plaats waar gelezen en voorgelezen wordt. Het evenement is leuk voor groot en klein, want er worden ook veel kinderboeken voorgelezen. En hoewel er de laatste tijd een toevlucht van nieuwe media plaatst vindt is het traditionele boek nog altijd populair. Nieuwe boeken worden gepresenteerd, er worden leestips gegeven maar er is ook aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in de markt, zoals de opkomst van e-readers.

Er is ook gelegenheid om in contact te komen met auteuren, uitgeverijen en andere boekenfans. Als je er bij wilt zijn kun je vanaf 14:00 gratis terecht in Kreuzberg en je tot in de late uurtjes vermaken met boeken. Voor een uitgebried programma kun je hier kijken.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This