Loesje is de naam van een fictief meisje dat posters met kritische en/of humoristische teksten ondertekent en ophangt. De mening van Loesje wordt over het algemeen gekenmerkt door een positieve en humanistische benadering. Loesje, de organisatie die stamt uit de begin jaren 80 kennen we natuurlijk allemaal. Nadat zij vanuit Arnhem Nederland heeft veroverd is Loesje nu in vele andere landen bekend, zo ook in Duitsland.

Berlijnse muur 1989

1989 is het jaartal dat de Berlijnse muur officieel is gevallen. Onderstaande uitspraken hebben betrekking op dit jaartal.


Berlijnse muur in 2009

Vorig jaar was een bijzonder jaar, in 2009 was het namelijk precies 20 jaar geleden dat de Berlijnse Muur is gevallen. Een moment om bij stil te staan en voor Loesje ook het moment om weer een nieuwe reeks posters uit te geven. Ook voor Loesje een bijzonder moment want de val van de Berlijnse muur betekende voor de organisatie de eerste stap richting een internationale carriere.


Je kunt de posters gratis downloaden in PDF formaat op de website van Loesje. Met dank aan Norbert voor de tip! Zoals vaak vind ik ook deze teksten van Loesje erg sterk. Ze zetten in ieder geval aan het denken…

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This