Lola Rennt is een thriller van de Duitse producent Tom Tykwer, de film speelt zich af in Berlijn. Franka Potente en Moritz Bleibtreu vertalen de hoofdrollen van Lola en Manni, de twee personen die centraal staan in deze film. Het unieke aan deze film is dat er drie maal hetzelfde tijdsbestek van 20 minuten wordt vertoond, de details zijn echter steeds anders wat ervoor zorgt dat het einde steeds anders is.

Samenvatting:

Lola krijgt een telefoontje van haar vriendje Manni: hij is per ongeluk 100.000 Duitse Mark kwijtgeraakt. Hij zal waarschijnlijk vermoord worden door de gangsters aan wie hij het geld moest geven, tenzij Lola binnen 20 minuten aan vervangend geld kan komen. Lola besluit naar haar vader te gaan, die op een bank werkt.

Benieuwd naar de film? Deze is voor € 7,99 te koop bij Bol.com.

De regisseur laat Lola’s verschillende keuzemogelijkheden zien, waardoor je die 20 minuten drie keer ziet, maar telkens een beetje anders. De regisseur probeert met de film te tonen dat de keuzes die een mens maakt, en de manier waarop iemand in het leven staat, zijn weerslag heeft op wat je uiteindelijk kunt bereiken in het leven.

In Berlijn..

Het leuke van de film is dat hij zich veel op straat afspeelt en dat je dus veel van het straatleven van Berlijn ziet tijdens de film. De filmmakers vonden het leuk om Berlijn eens te laten zien van haar onbekende kant. Hoewel de route die Lola rent niet helemaal klopt, de plekken waar ze loopt liggen op verschillende plekken in de stad, is het wel leuk om te zien.

De filmlocaties van Lola Rennt liggen verspreid door de stad. De openingsscene van het appartement van Lola bevindt zich in de Albrechtstraße, vlakbij de Spree. Later volgt een scene van Lola waarin ze over een brug rent, dit is de Oberbaumbrücke die Friedrichshain en Kreuzberg met elkaar verbindt. De scene bij de bank waar haar vader werkt is vlakbij de Friedrichstraße, hier is ook het U-bahn station Französische Straße te zien. Ook het mooiste plein van Berlijn, de Gendarmenmarkt, komt in de film voor. Meer filmlocaties lees je hier.

Overigens heeft het de filmmakers vijf weken gekost om een supermarkt in Berlijn bereid te vinden om de scène van de overval te draaien. Uiteindelijk hebben ze een E-deka in Charlottenburg zo ver weten te krijgen dat ze daar een deel van de film mochten opnemen.

Trailer Lola Rennt

Voor €7,99 kun je Lola Rennt bestellen bij Bol.com.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This