Twee dagen bomvol muziek, lekker street food, dansen met vrienden, in het gras liggen, door de regenplassen stampen, kunstinstallaties fotograferen en genieten van dramatische zonsondergangen achter het festivalterrein. Dát was Lollapalooza 2017. De derde editie van het van oorsprong Amerikaanse muziekfestival in Berlijn was (op wat organisatorische chaos met het OV na) qua muziek en sfeer weer een feestje. Na eerdere edities op het Tempelhofer Feld en in het Treptower Park streek het festival dit jaar neer op de paardenrenbaan in Hoppegarten. Ik genoot er van optredens van Bear’s Den, Foo Fighters en The XX, at eindelijk eens een zalmdöner, was voor de eerste keer op een paardenrenbaan en vond het heerlijk om weer wat festivalsfeer op te snuiven zonder daarvoor in een tent te hoeven slapen en ver te hoeven reizen. Gewoon na het festival met de U-Bahn richting mijn eigen bed. Oh yes! Terwijl ik wat fotoimpressies voor je klaarzet in dit artikel, geniet ik nog even na van een fijn weekend en kijk ik alweer uit naar de volgende editie. Zin gekregen om ook te gaan? Schrijf dan 8 en 9 september 2018 vast in je agenda want dan strijkt Lollapalooza weer in Berlijn neer en wel in het Olympiapark bij het Olympisch Stadion. Was het maar vast zo ver…

De heren van Bear’s Den zetten echt een geweldige én intieme show neer. Een ware kunst op een festival en daardoor heb ik er een nieuwe favoriete band bij. Ik ben zelfs een beetje verliefd geworden. 

Ook Roosevelt wist mij te bekoren en zorgden met hun electronische indietunes voor gezelligheid op de zaterdagmiddag. 

Ik was zeker niet de enige die zo van Bear’s Den stond te genieten. Liefde overal. 

Het weer liet wat te wensen over maar daar lieten weinig bezoekers zich door tegenhouden. 

Kaplaarzen aan en gaan!

Kenmerkend voor Lollapalooza vind ik de kunstwerken die overal verspreid op het festivalterrein staan. Geeft zo’n festival toch net even wat bijzonders en zorgt voor leuk tijdverdrijf tussen de optredens door. 

Deze spiegels deden me denken aan het kunstwerk ‘Reflecting Gardens’ van Jeppe Hein op de IGA in de Gärten der Welt. Deze waren bijna net zo fotogeniek!

Hoi! <3

Sinds 2015 werkt Lollapalooza samen met de organisatie Urban Nation om het terrein van toffe street art te voorzien. Ook dit jaar zaten er weer pareltjes tussen!

Hoi George Ezra en 85.000 andere Lollabezoekers!

Een regenachtige herfstdag sloten we af met een fenomenale zonsondergang tijdens het concert van Duitse rapheld Marteria. Geluksmomentje. 

*Wir bleiben wach bis die Wolken wieder lila sind*.

Op de grote grasvlakte was weinig te zien van de paardenrenbaan maar de kleine details maakten de locatie wel speciaal. 

Bedankt voor een mooie eerste dag Lollapalooza!

Klaar voor dag twee.

Het weer was helemaal omgeslagen. Regenwolken maakten plaats voor zonneschijn en kaplaarsen voor zonnebrillen. Wel zo fijn!

Lekker in het gras onder het genot van een zonnetje genieten van live-muziek. Ik hou d’r van!

Nog meer toffe street art van Urban Nation. Dit werk is van Mimi S. 

Fijn gezelschap <3

De tijden dat je alleen maar friet en döner op een festival kan krijgen, zijn gelukkig voorbij. Street food favorieten Paletas, Jones, Buns Mobile, Hirsch & Eber en veel meer toffe food trucks waren op Lollapalooza vertegenwoordigd. Yummeah!

Jazeker!

#MUSIKDURSTIG

Een deel van het festivalterrein werd weer omgetoverd tot het Grüne Kiez (de groene buurt). Hier stonden veel groene initiatieven om te informeren over duurzaamheid maar je kon er ook fair trade kleding shoppen en koffie met havermelk krijgen. 

Chillen in het Grüne Kiez. 

Foo Fighters zag ik voor het eerst live op mijn eerste festival en pas 12 jaar later zag ik ze weer. En, ze stelden zeker niet teleur met hun twee uur durende show <3

Na de Foo Fighters speelden The XX nog. Een mooiere afsluiter van een fijn festivalweekend had ik me niet kunnen voorstellen. 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This