Toen ik pas in Berlijn kwam wonen waren het niet de gangbare hagelslag, stroopwafels en pindakaas die ik uit Nederland miste. Nee, ik had een gebrek aan goede thee. De supermarktschappen bezorgden mij nachtmerries. Hier vond ik alleen maar een breed aanbod aan vruchten- en kruidenthees, vooral van die zakjes rode vruchtenthee en kamillethee gingen mijn haren overeind staan. Maar inmiddels heb ik een paar favoriete thee-adresjes gevonden waarvan mijn nieuwste ontdekking de ManuTeeFaktur in Kreuzberg is: daar gaat mijn theehart wél sneller van kloppen!

20150112 - P1100211- BerlijnBlog ManuTeeFaktur

In een typisch Berlijns hofje vind je de winkel van Manu. Aan het Landwehrkanal heeft hij in 2012 zijn kleine theefabriek geopend, waar traditionele familierecepten gebruikt worden voor een klassieke Indiase masala, maar ook geëxperimenteerd wordt met theesoorten die tot nieuwe smaakvolle melanges worden vermengd. In de kast staan prachtige glazen potten gevuld met Djarling, Oolong en Sencha. Zegt dat je allemaal niets? Manu vertelt heel gepassioneerd over de theesoorten, de smaak en de herkomst ervan. Hij werkt het liefst samen met plantages die hij kent waarvan hij weet dat er eerlijk en biologisch wordt gewerkt. Indien mogelijk probeert hij zijn ingrediënten zelfs uit de nabije omgeving te verkrijgen. De theesoorten die hij inkoopt worden met de hand gemixt tot bijzondere theesoorten.

20150112 - P1100233- BerlijnBlog ManuTeeFaktur

En hoe het met de smaak zit? Helemaal goed! De bodem van de glazen thee die ik kocht komt inmiddels al gevaarlijk dichtbij, een goed teken als je bedenkt dat mijn keukenkastjes uitpuilen met thee. De groene thee met jasmijn en de Indiase rozenthee kan ik absoluut aanraden! Voor warme dagen zitten er ook een paar verfrissende ijstheesoorten in het assortiment met groene thee of zwarte thee als basis. Jammer genoeg heeft Manu geen café, maar als alternatief kun je op zomerse dagen met een koude ijsthee aan het Landwehrkanal gaan zitten terwijl je zicht hebt op de prachtige 19e eeuwse panden aan het water.

20150112 - P1100220- BerlijnBlog ManuTeeFaktur

20150112 - P1100215- BerlijnBlog ManuTeeFaktur

20150112 - P1100214- BerlijnBlog ManuTeeFaktur

20150112 - P1100219- BerlijnBlog ManuTeeFaktur

ManuTeeFaktur
Adres: Paul-Lincke-Ufer 44A
OV: U Kottbusser Tor
manuteefaktur.com

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This