Morgen wordt Berlijn weer omgedoopt tot stad van de atleten. Dit weekend vindt namelijk de Marathon van Berlijn plaats, beter bekend als de Real Berlin Marathon. Overigens half vernoemd naar zijn grote sponsor, supermarktketen Real. De marathon zal morgen, 27 september, beginnen en nog het hele weekend duren.

Het beginpunt van de Marathon zal de Siegesäule zijn, de plek die weer helemaal hot item is geworden na de speech van Obama aldaar. Vanaf dat punt zullen er 42,195 zware autovrije kilometers tegemoet komen voor de naar Berlijn afgereisde hardlopers. Het uiteindelijke doel wat zij allen zo snel mogelijk willen bereiken is de Brandenburger Poort. Onderweg zullen de atleten onder andere door Zehlendorf, Mitte, Friedrichhain en Kreuzberg rennen.

De Berliner Marathon is inmiddels een echt begrip is geworden in de Duitse én internationale sportwereld. In 1974 is de Marathon voor het eerst gehouden, overigens alleen in west Berlijn. Elk jaar werd de marathon populairder, bekender, en internationaler. In 2007 waren er zelfs meer dan 40.000 atleten bij, en met de skaters en handfietsers waren dat er zelfs 58.000! Inmiddels is het evenement zo internationaal dat de Duitsers niet meer aan het goud kwamen, de laatste keer dat een Duitser won was in het jaar 1995. Zal het dan dit jaar lukken? Inmiddels heeft de marathon de status van World Marathon Majors gekregen (2006), de titel die ook de marathon van London en New York dragen.

Maar er is meer dan alleen een simpele hardloopwedstrijd. Ook is er een wedstrijd voor skaters (hier zou ik zelf nog wel eens aan mee willen doen) en kinderen. Kijk hieronder voor het totaal programma van de Marathon van Berlijn:

Zaterdag 27 september:

14:00 500 m en 1.000 m Bambinilauf (1998 en jonger)
15:45 Mini-Marathon
16:00 Inline-Skating Marathon

Zondag 28 september:

8:40 Rollstuhlfahrer
8:50 Handbiker
9:00 Läufer/innen
9:00 Power-Walker (keine Nordic-Walker!)

Als je de marathon bezoeken wilt, houd er dan rekening mee dat het metrostation Unter den Linden is afgesloten! Je zult dus via het Hauptbahnhof of via Friedrichstrasse moeten komen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This