Re-ticket.com
Je kent het wel, je wilt even last minute naar Berlijn met de trein. Maar dan loop je altijd tegen het feit aan dat de treinkaartjes opeens zo duur zijn geworden, balen! Aan de andere kant zijn er ook mensen die plotseling toch niet op vakantie kunnen maar zitten met overbleven tickets omdat ze geen aanspraak kunnen maken op hun annuleringsverzekering. Op Marktplaats.nl worden regelmatig advertenties geplaatst van mensen die hun treinkaartjes te koop aanbieden maar sinds kort kun je ook slagen op re-ticket.com. Dit is een marktplaats speciaal voor vliegtickets, buskaartjes en treinkaartjes. Grote kans dat je hier in de toekomst goedkope treinkaartjes kunt scoren!

Re-ticket is de eerste online marktplaats ter wereld voor reizen. Hierop kun je jouw tickets te koop aanbieden als je niet op reis gaat. Daarnaast kunnen ook reisorganisaties hun overcapaciteit laten veilen op de site. Uit onderzoek is gebleken dat 40% van de vliegtickets overdraagbaar is, treintickets en bustickets zijn bijna altijd overdraagbaar aangezien deze niet persoonsgebonden zijn. Let bij treinkaartjes wel op want sommige kaartjes met toeslagen zijn niet overdraagbaar (ICE tickets bijvoorbeeld).

Als je bent geregistreerd op de website kun je gratis gebruik maken van de veiling en het plaatsen van oproepjes voor reizen. De verkoper ontvangt na de veiling de gegevens van de hoogste bieder en daarna zal de koper zijn ticket in de vorm van een e-ticket ontvangen. De betaling van het ticket gaat via de site en zal pas aan de verkoper worden uitgekeerd als de koper het ticket gebruikt heeft. Re-ticket vraagt een vergoeding van 10% van de verkoopwaarde of een vaste vergoeding van 15 euro voor het verwerken van refunds.

Momenteel is het aanbod nog niet zo groot, maar het concept is in ieder geval erg leuk en ik hoop dat het aanbod binnenkort wat groter wordt!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This