Dat je goed kunt winkelen in Berlijn weten we natuurlijk allemaal. Zeker in Friedrichshain kan het voor de avontuurlijke shopper een leuke jacht zijn naar net dat leuke unieke winkeltje. In Friedrichshain vind je namelijk veel leuke kleine designwinkeltjes. Soms iets duurder geprijsd, maar vaak hangemaakte unieke producten die de prijs waard zijn. Heimat Berlin is zo’n winkeltje die veel unieke producten verkoopt van onafhankelijke designmerken. Tot het aanbod behoren ook een aantal leuke Berlijnsouvenirs die stukken origineler zijn dan de miniaturen van de Brandenburger Tor. Denk bijvoorbeeld aan notitieblokjes, canvas schilderijtjes en telefoonhoesjes. De winkel bevindt zich in de Niederbarnimstraße, het verlengde van de Simon-Dachstraße. De winkel is geopend vanaf 12:00 tot 20:00 (ma-vr) of tot 19:00 (za). Meer informatie vind je op de Myspacepagina van Heimat Berlin.

Het bovenstaande notitieblokje heb ik zelf gekocht bij Heimat voor €15. Ik gebruik hem voor aantekeningen over Berlijn, grappige Duitse spreuken en spreekwooden, feitjes uit musea die ik wil onthouden en voor een lijstje onderwerpen waarover ik nog wil schrijven. Echt een krabbelboekje dus. Het is een superfijn notitieblok en het leuke is dat de omslag ook losgehaald kan worden, je kunt er dus altijd nog een ander notitieblok indoen. Ik betwijfel of dat gaat gebeuren want schrijven gebeurt hier toch hoofdzakelijk achter de computer.


Grotere kaart weergeven

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This