Nog een maandje en dan is het weer zover! Het Melt! festival komt er weer aan! Het leukste, grootste, tofste, muzikaalste, uitputtenste festival van Duitsland. Dit jaar vindt het Melt! festival plaats op 18, 19 en 20 juli, zoals altijd in een weekend ergens midden juli. Vanuit Berlijn is Melt! uitstekend te bereiken en perfect geschikt om een weekendje naartoe te gaan om te genieten van electro, drum&bass, gitaren en techno. Kaartjes kun je bestellen bij Seatwave.

Line up Melt 2008

Eigenlijk is de line up van Melt! altijd goed, er zitten altijd een aantal bekende namen tussen, en daarnaast een aantal verrassende nieuwe electronische acts. Een goede mix tussen bekende bands bekijken en nieuwe dingen ontdekken, dat is Melt! voor mij.

Ook dit jaar is de line up van Melt! weer super. De headliners zijn als volgt: Franz Ferdinand, Björk, Editors, Hot Chip, Kate Nash, The Notwist, Robyn, Gus Gus, Battles, Adam Green, The Wombats, dEUS, Mr. Oizo, Uffie, Stereo MC’s, Alter Ego, Booka Shade, Ellen Allien, The Whitest Boy Alive, Róisín Murphy, Miss Kittin & The Hacker, The (International) Noise Conspiracy, Zoot Woman, Technotronic.

Hot Chip was er bij Melt 2007 ook bij. Vorig jaar hebben ze echt een super show weg gegeven en ik ga er vanuit dat ook dit jaar het weer geweldig wordt bij Hot Chip op Melt! Verder ook nog veel leuke namen en een erg afwisselend programma. Dat heeft Melt weer goed voor elkaar! Naast deze bovenstaande bekende acts staan er nog veel meer muzikanten op Melt. Kijk voor een volledig programma op de website van Melt!

Het programma loopt van 15:00 tot ongeveer 4:00. Voor de dansliefhebbers die nog puf over hebben is er buiten het festivalterrein een 24 uurs tent. De naam zegt het al, 24 uur open. Er kan dus ook gedanst worden tussen 4:00 en het begin van het programma de volgende dag. Non-stop feest dus op Melt!

wat een sfeer op Melt vorig jaar

Festivalterrein

En ook zoals altijd op het meest toffe festival terrein wat ik ooit heb gezien, de Ferropolis in Gräfenhainichen. Het festival terrein wordt ook wel “Stadt aus Eisen” genoemd, bij het zien van de foto’s wordt het meteen duidelijk waar die naam vandaan komt. Het festival terrein staat namelijk vol met grote ijzeren bouwwerken. De meeste zijn oude baggermachines die daar gebruikt werden. Ze staan er nu nog steeds maar zijn niet meer in gebruik, maar geven wel een leuke sfeer aan het hele terrein.

Het terrein is geasfalteerd wat er voor zorgt dat er bij regen geen modderpoel ontstaat. Groot pluspunt. Ook staan er op het festivalterrein gewone toiletten! Wat een uitkomst op dit festival! Op het campingterrein staan overigens wel dixies maar goed, het is al een stuk luxer dan op menig ander festival.

Het terrein is gelegen aan een groot meer. Vanaf de camping kun je er makkelijk komen om een verfrissende duik te nemen na een lange nacht hard feesten. Omdat het vaak lekker weer is op Melt! is het heerlijk dat je er kunt zwemmen, heerlijk tijdverdrijf voor de aanvang van het programma dat doorgaans rond 15 a 16 uur pas begint.

Eten

Het eten is op Melt niet erg gevarieerd maar wel erg lekker en vooral goedkoop. Op veel festivals vind ik vaak de prijzen veel te hoog voor wat je krijg maar Melt! vond ik verrassend goedkoop. Je kunt er onder andere döner, aziatisch, maïs, friet en worst krijgen. Ook de prijzen van drankjes vallen mee, flesje coca cola kost € 2,50 (als ik het me goed herinner). Flessen morgen het festivalterrein niet op, maar tetra pakken wel. Het is op Melt dan ook erg populair om met tetra pakken naar binnen te gaan, met behulp van wat ducktape maken ze er een soort tasje van. Erg innovatief :D.

Tickets

Tickets zijn al in de voorverkoop en kunnen gekocht worden bij de bekende voorverkoopadressen in Duitsland en bij Seatwave.

De prijzen voor het Melt Festival zijn als volgt (camping zit er gratis bij):
1-day ticket Björk + 4 more acts tba (Sun 20th July 2008): €45 (plus fees)
2-day ticket (Fri 18th & Sat 19th July 2008 + free Sleepless Floor on Sunday 20th July 2008): €65 (plus fees)
3-day ticket including Björk & 4 more acts tba (Fri 18th & Sat 19th & Sun 20th July 2008): €85 euros (plus fees)

Hoe kom je bij het Melt Festival?

Naar Melt! per auto
Rijd over de A9 en neem de afslag Dessau Ost de B 185 op in de richting van Oranienbaum. Sla in Oranienbaum rechts af de B 107 op naar Gräfenhainichen. Tussen Jüdenberg en Gräfenhainichen sla je rechts af en volg je de borden “Ferropolis”.
De reistijden per auto per stad zijn:
Berlijn 80min,
Leipzig 45min,
Halle 45min,
Dresden 125min,
Keulen 5hrs,
Hamburg 4hrs,
München, 4.30hrsm
Frankfurt/main 4hrs,
Stuttgart 5hrs,

Naar Melt! per trein
Neem de trein naar Dessau, let op, niet uitstappen bij het station van Gräfenhainichen. Vanaf Dessau rijden namelijk bussen naar Ferropolis, deze rijden met regelmaat (om de 30 minuten). Meer informatie over treinen in Duitsland kun je hier vinden.

Naar Melt! per bus

Cool Tours rijdt vanaf Berlijn Tegel, Berlijn Schönefeld, Berlijn Hauptbahnhof en Berlijn Alexanderplatz naar het festivalterrein. Tickets beschikbaar vanaf 24 euro, maar wees wel op tijd. Vorig jaar ben ik ook met deze schuttledienst van Berlijn naar Melt! gegaan en het is me zeer goed bevallen. Goedkoop en makkelijk, duurt wel even maar dan heb je ook wat! Bestel nu hier je kaartjes voor Melt! 2008. En ga een mooie zomer tegemoet met extreem toffe elektronische muziek, goed weer, lekker zwemmen, gezellige camping, leuke mensen leren kennen, puik en goedkoop eten, veel dansen en veel meer! Melt heeft het allemaal!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This