Nog een paar weken en dan is het weer zover, dan vindt het Melt! Festival plaats in Duitsland. In Gräfenhainichen welteverstaan, ongeveer 1,5 uur bij Berlijn vandaan. Persoonlijk vind ik dit een van de coolere festivals die Duitsland te bieden heeft, de sleutelwoorden? Indie, electronica, house, geweldige locatie, sfeer, niet duur, prachtig meer en dansen voor je leven.

Line-up Melt 2010:

Ook dit jaar heeft Melt! weer een uitzonderlijk strak programma verzorgd. Ik ben zelf erg te spreken over de line-up van Melt 2010. Hoop grote namen, hoop nieuwe namen, hoop gave dingen. Het gaat weer een mooi feestje worden en ik hoop weer een aantal leuke nieuwe bandjes te ontdekken. Bekende namen waar ik sowieso een kijkje ga nemen zijn:

Massive Attack, Tiga. Ellen Allien, Yeasayer, Goldfrapp, Shout Out Louds, DJ Shadow, Turbostaat, Blood Red Shoes, Four Tet, The xx, Miike Snow, Foals, Die Sterne. De complete line up vind je op de officiele website van Melt.

Festivalterrein “Stadt aus Eisen”:

Het Melt Festival wordt georganiseerd op een van de meest toffe locaties in Duitsland, de Ferropolis in Gräfenhainichen. Het festival terrein wordt ook wel “Stadt aus Eisen” genoemd, bij het zien van de foto’s wordt het meteen duidelijk waar die naam vandaan komt. Het festival terrein staat namelijk vol met grote ijzeren bouwwerken. De meeste zijn oude baggermachines die daar gebruikt werden. Ze staan er nu nog steeds maar zijn niet meer in gebruik, maar geven wel een leuke sfeer aan het hele terrein. Behangen met spiegels en discolampen geeft dit een bijzondere sfeer.

Het terrein is geasfalteerd wat er voor zorgt dat er bij regen geen modderpoel ontstaat. Groot pluspunt. Ook staan er op het festivalterrein gewone toiletten! Wat een uitkomst op dit festival! Op het campingterrein staan overigens wel dixies maar goed, het is al een stuk luxer dan op menig ander festival. Bij lekker weer kan er heerlijk worden gezond aan het grote meer wat direct aan het campingterrein gelegen ligt.

Tickets:

Er zijn vele (ook Nederlandse) partijen die tickets verkopen. Let echt wel goed op dat je niet teveel betaalt voor je ticket, soms vragen organisaties teveel geld. Je kunt het beste je kaartje kopen bij een van de officiele verkoopkanelen in Duitsland of online via Eventim.

De reis:

Vanuit Nederland kun je het beste met de auto naar het festival gaan. Je kunt er ook voor kiezen om per trein te reizen, dan is het aan te raden naar station Dessau te reizen. Vanaf daar reizen er pendelbussen naar het festivalterrein.


Vanuit Berlijn kun je met een bus reizen, tickets kun je online vinden. Je kunt ook kijken of je met iemand anders mee kunt rijden via Mitfahrgelegenheit.de.


Grotere kaart weergeven

En, zijn jullie er ook allemaal bij?

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This