Het Michelberger hotel is een hip hotel in Berlijnse sfeer. Met zijn 119 hotelkamers in een enorme oude fabriek biedt het hotel plaats voor 250 man. Het hotel bevindt zich in een monumentaal pand aan de Warschauer Straße en is rauw en dynamisch, net zoals Berlijn zelf. De oude onbewerkte muren gaan stijlvol hand-in-hand met creatief meubilair. De hoge kamers hebben Ikea-style hoogslapers (heel efficiënt), draadloos internet en een enorm flatscreen. De 24 uurs-receptie staat altijd voor je klaar en er is de hele dag door de mogelijkheid iets te eten (en het eten is goed!). De geweldige website van het hotel geeft al een sfeerimpressie voor het hotel zelf, een lust voor het oog en een goede weerspiegeling van het hotel.

Het Michelberger Hotel is via verschillende aanbieders te boeken. Ik raad aan om altijd de prijzen te vergelijken omdat deze kunnen verschillen per aanbieder.

Familie Michelberger

Het concept is bedacht en opgebouwd door de gelijknamige familie Michelberger. Zoals ze zelf zeggen vind je in dit hotel “heel veel Berlijn voor maar €59”. Nog een pluspuntje aan dit hotel, het heeft zijn eigen Biergarten waar je (in de zomer) altijd terecht kunt voor een Bierchen of wat te knabbelen. De Biergarten bevindt zich in het binnenhof waar je totaal geen last hebt van het drukke verkeer op de Warschauer Straße.

Wir haben uns ein Hotel gebaut so ehrlich, lässig, leidenschaftlich und charmant wie Berlin selbst.

Het hotel ligt in een van mijn favoriete buurten in de Warschauer Strasse, vlakbij het gelijknamige S- en U-Bahnhof. Op loopafstand bevinden zich ook de O2 arena, de East Side Gallery, de Oberbaumbrücke en vele cocktailbarretjes. Het is zeker geen gemiddeld Berlijn hotel, maar als je op zoek bent naar iets speciaals dan raad ik absoluut het Michelberger Hotel aan! Ik heb eigenlijk nog niets dan goeds gehoord over dit hotel.

Eten in het Michelberger Hotel

In tegenstelling tot de bedden, die ik enkel gezien maar niet geprobeerd heb, heb ik het eten bij Michelberger wel meerdere malen met veel plezier uitgeprobeerd. Het restaurant dat zich onder het hotel bevindt, biedt een afwisselend menu met spannende culinaire combinaties en exotische gerechten. Voor Friedrichshainse begrippen is het eten aan de dure kant, maar voor de kwaliteit die je krijgt mag je absoluut niet klagen (warme maaltijd tijdens de lunch tussen de €7 en €9). Het publiek is een gezellige mix van zakenlui en backpackers en ik kom hier zelf regelmatig voor een warme hap tussen de middag. Onlangs had ik een groentelasagne met gefrituurde rucola waarvan het water me weer in de mond loopt als ik er aan denk.

Bottom line: ook het eten is echt een aanrader!

michelberger restaurant 8

michelberger restaurant 1

michelberger restaurant 2

michelberger restaurant 3

michelberger restaurant 4

michelberger restaurant 5

michelberger restaurant 9


Größere Kartenansicht

Michelberger Hotel boeken bij Booking.com.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This