Currywurst Museum

Currywurst museum BerlijnDit is even heel wat anders dan de meeste musea waar de meeste toeristen in Berlijn naar toe gaan, niets geen zware verhalen over de Duitse geschiedenis, alleen maar informatie over de bekendste Berlijnse snack; de Currywurst. Het Currywurst museum is een vrij klein museum, waarvan je echt moet weten dat het in Berlijn is. Het museum is te vinden op een toeristische toplocatie vlakbij Checkpoint Charlie, het zit in een zijstraat van de Friedrichstraße. In dit museum vind je alle informatie over deze heerlijk vette Duitse specialiteit! De entreeprijs is niet goedkoop: 11 euro, maar studenten hebben mazzel want zij betalen slechts €8,50. De beoordelingen zijn over het algemeen slecht, houd er dan ook rekening mee dat het museum echt niet groot is en bedenk of je de prijs er voor over hebt. Ondanks de prijs vond ik het zeker leuk om eens het verhaal achter de Currywurst te zien, maar ik zou er niet nogmaals heen gaan.

De Currywurst

De Currywurst is in Duitsland als de kroket in Nederland. Van ministers tot sporters tot studenten, ze houden allemaal van Currywurst. Er wordt dan ook wel gezegd dat de Currywurst mensen samenbrengt, je kunt het vergelijken met voetbal. Bij een Currywurst stand vind je uiteenlopende soorten mensen. De Currywurst is echt een onderdeel van de Duitse cultuur geworden, het past helemaal in het straatbeeld van Berlijn, net als de Brandenburger Tor zullen we maar zeggen. Op elke hoek van de straten van Berlijn zul je bijna de Currywurst kunnen kopen. Ik raad bezoekers in Berlijn ook absoluut aan om een Currywurst te proberen, zeker als je geïnteresseerd bent in buitenlandse eetculturen. Het niveau van het culinaire hoogstandje komt misschien net de kroket voorbij, maar dat maakt hem niet minder lekker.

Currywurstmuseum

In het Currywurst Museum kun je allerlei informatie vinden over hoe de Currywurst in Berlijn zo populair is geworden, hoe een Currywurst wordt klaar gemaakt, de Berlijnse Currywurstcultuur en hoe de Currywurst aan internationale populariteit aan het winnen is. De informatie wordt getoond met verschillende multimedia (film, print, foto’s, audio..). Het toppunt is wel een fles tomatenketchup als luidspreker en een Currywurst als bank, het museum is echt leuk in elkaar gezet. Soms worden er in het museum ook workshops aangeboden waar je je eigen Currywurst kunt bereiden, en wordt je ook verteld hoe je een Currywurst vooral niet moet klaar maken. Natuurlijk kun je bij het Currywurst Museum ook lekker genieten van deze Duitse specialiteit en je geld uitgeven aan de meest waanzinnige Currywurst souvenirs. Een Currywurstknuffel, is dat niet enig? Is weer eens wat anders dan een miniatuurtje van de Brandenburger Tor ;-).

Al met al is het museum zeker leuk om een keer te bezoeken, maar is het vrij klein voor de prijs die je betaalt. Ik raad dan ook aan dit museum een keer te bezoeken als het slecht weer is, of als je toch toevallig in de buurt bent. Een klein bakje met Currywurst is trouwens bij de prijs inbegrepen.

Deutsches Currywurst Museum Berlin

Deutsches Currywurst Museum
Adres: Schützenstraße 70, 10117 Berlin
Openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 22:00
Entreeprijs: 11 euro (er gelden kortingen voor studenten, families en gehandicapten)
Website: currywurstmuseum.de

Grotere kaart weergeven

Currywurstmuziek

Om alvast in de stemming te komen raad ik je aan om even naar dit liedje te luisteren. Duitse muzikale held Herbert Grönemeyer zingt over de lekkerste worst van Berlijn: de Currywurst.

Currywurstdocumentaire

In het museum wordt deze documentaire getoond (Best of the Wurst), een aanrader! De film gaat niet zozeer over wat er in de worst zit, of hoe deze is ontstaan, maar belicht meer het sociale aspect van de worst.

Best of the Wurst
Tags: Best of the Wurst

Trackbacks/Pingbacks

  1. Eten en drinken op de kerstmarkt - berlijn-blog.nl - [...] en Currywurst is vooral bekend om de tomatensaus en het kerrypoeder. In Berlijn is zelfs een Currywurst Museum. Beide…
  2. Nederlandse snackbar in Berlijn - berlijn-blog.nl - [...] onbekend bij het grote publiek. Groter is de kans dat je een willekeurige imbiss tegenkomt waar de currywurst of…
  3. Hippe vegetarische snack Vöner - berlijn-blog.nl - [...] wel bereid met vlees. De snacks die momenteel aan populariteit winnen zijn zeker de döner en de currywursten. Gezien…

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This