U-bahn museum

Ben je fan van de Berlijnse metro? Dan moet je zeker eens een bezoekje nemen aan het kleine metromuseum in Berlijn bij het Olympiastadion!

Het Berlijnse metro museum is een klein museum geweid aan het U-bahn stelsel van Berlijn en is op 13 september 1997 geopend. Samen met de metromusea in Moskou en Budapest is het het enige metromuseum in Europa. Het Museum bevindt zich in een oud seinhuis bij het olympisch museum in west Berlijn.

Nu wordt het gebruikt als ruimte voor het museum waar je verschillende fotorepportages kunt bekijken over de U-bahn. Jaarlijks organiseert het U-bahn museum 4 a 6 ritjes met uit gebruik genomen metrotreinen.

Geschiedenis:

Het oude seinhuis is in 1931 geopend en in 1983 weer gesloten, tijdens die jaren heeft het seinhuis altijd trouwe dienst gedaan. Vanuit dit seinhuis werden 616 sporen en 99 signalen bewaakt.

Er waren plannen om het seinhuis te slopen, het werd immers niet meer gebruikt. Toen kwam er opstand bij de BVG wat er uiteindelijk voor heeft gezorgd dat het gebouw niet gesloopt is. Door de vereniging Arbeitsgemeinschaft Berliner U-Bahn kon het gebouw met verzamelingen over de Berlijnse U-bahn weer nuttig gebruikt worden. In de begin jaren waren weinig mensen geïnteresseerd en werd het museum niet erkend als museum zijnde.

In 2002 kreeg het museum echter zijn grote doorbraak. In dit jaar bestond de Berlijnse U-bahn officieel 100 jaar en de aandacht voor het museum steeg. Toen het museum in 2002 ongeveer 2000 bezoekers kreeg kwam het meer onder de aandacht van mensen en toeristen.

In 2007 bestond het museum 10 jaar, weer een hoogtepunt voor het museum en kon in zijn feestweekend 900 gasten ontvangen.

Info:

Het museum is niet vaak geopend, let daarop!

Openingstijden: elke 2 zaterdag van de maand van 10:30 tot 16:00
Adres: Olympiastadion, Rossiter Platz 1, 14052 Berlijn
Entree: € 2 voor volwassenen, € 1 voor kinderen onder 12 jaar. Het geld wordt gebruikt voor onderhoud.

Meer info op de website van het U-bahn Museum.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This