“The Producers” is een musical die 15 mei in Berlijn in premiere gaat. Het is een musical die gebaseerd is op de speelfilm “Frühling für Hitler” uit 1968. In 2001 is de musical al in Broadway in premiere gegaan en is inmiddels een van de meeste populaire musicals geworden.

Dat de musical een beetje provoceren wilde was al duidelijk, maar van de reclamevlaggen die aan het Berliner Admiralpalast hangen zijn veel mensen toch niet aangenaam verrast. En niet gek want de vlaggen lijken bijna rechtstreeks uit de oude nazidoos geplukt. Sinds een paar dagen hangen er aan het Admiralspalast, achter station Friedrichstrasse, rode vlaggen met zwarte Bretzeln in een witte circel. Mijn eerste gedachte was ook “wat een nazi dingen!”, toen ik er afgelopen weekend voorbij liep.

Er zijn zowel bij het stadsbestuur, het theater als bij de politie klachten binnengekomen over deze in de ogen van een groot aantal klagers “misplaatste grap”. Inmiddels hangen de vlaggen er nog steeds en dat de musical veel (negatieve) promotie heeft gekregen is een ding wat zeker is…

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This