NH Hoteles is een enorme hotelketen, de meeste hotels stralen dat helaas ook uit. De hotels zijn vaak onpersoonlijk en kil, niet echt het type hotel dat normaal mijn voorkeur geniet. Maar de serie “Nhow” hotels is geheel in een andere stijl, Nhow is namelijk een “music en lifestyle hotel”. De invulling daarvan is cool, ziet er erg artistiek uit en heeft een muzikale insteek. De eerste vestiging van het concept Nhow is in Milaan terug te vinden, en de tweede vestiging van nhow is geopend in de Oost-Berlijnse wijk Friedrichshain.

Het Nhow Hotel is via verschillende aanbieders te boeken. Ik raad aan om altijd de prijzen te vergelijken omdat deze kunnen verschillen per aanbieder.

De 304 kamers zijn allemaal ontworpen door Karim Rashid die alle kamers een uniek, creatief maar functionele invulling heeft gegeven. Onder alle hotelkamers bevinden zich 25 “superior rooms”, 45 “junior suites” en een penthouse van 260 m2 die allemaal zijn voorzien van een iPod aansluiting en een aanbod van 30 muziekkanelen. De suite, het kroonstuk van het hotel, zweeft 21 meter boven de Spree en is voorzien van een professionele opnamestudio.

Er bevinden zich tevens twee muziekstudio’s in het nhow hotel, daarnaast worden er concerten gegeven, is er een terras met uitzicht op de Oberbaumbrücke en in plaats van een fles champagne met aardbeien kun je een gitaar op je kamer laten bezorgen. Allemaal erg leuk maar de prijs is er ook naar met kamers die standaard rond de €170 per nacht kosten (€127 per kamer bij Booking.com), voor de mastersuite mag je €2500 per dag neertellen.

Het jeugdige, bruisende en chique nhow past afgezien van de prijs helemaal bij Berlijn: expressief, modern en onvermoeibaar creatief. Vanaf het hotel zit je binnen enkele voetstappen bij de coolste clubs (Watergate), bars (Club der Visionäre) en kunstcomplexen (RAW tempel) die allemaal bij nhow om de hoek liggen. Dit hotel mag zich met recht het eerste muziekhotel van Duitsland noemen aangezien de buren MTV en Universal heten en het onlangs geopende evenementenpaleis O2 op loopafstand ligt.

Maar; Berlijn zou Berlijn niet zijn als er ook gedemonstreerd zou worden. Volgens demonstranten zouden van nhow de prijzen in de wijk gaan stijgen en zou de “Luxusbau” niet bij de wijk passen. Hoe dit zich verder gaat ontwikkelen moet nog blijken.

The making of nhow Berlin (deel 1)


Meer zien? Ook deel 2, deel 3 en deel 4 zijn op YouTube terug te vinden.

Het Nhow Hotel is via verschillende aanbieders te boeken. Ik raad aan om altijd de prijzen te vergelijken omdat deze kunnen verschillen per aanbieder.

Iets boven budget? Check dan het Michelberger Hotel, in dezelfde wijk, ook creatief maar iets budgetvriendelijker. Of bekijk mijn lijst favoriete hotels in Berlijn.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This