Ik heb vaak de drang om nieuwtjes, komende evenementen en nieuw geopende horecagelegenheden en tentoonstellingen met jullie te delen. Er gebeurt tenslotte zoveel in Berlijn! Nieuwtjes deel ik dagelijks op mijn Twitteraccount (volg mij hier) maar ik vind het te veel van het goede om er een heel artikel op BerlijnBlog aan te wijden. Ik schrijf tenslotte het liefst blogs over mijn eigen ervaringen en aanbevelingen. Maar in de nieuwe rubriek ‘Nieuws uit Berlijn’ gaan jullie vanaf nu ook nieuwtjes zien die ik de moeite van het delen waard vind. Allemaal verzameld in een compact artikel. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen!

Ben je er klaar voor? Hier komt deel 1!

Haubentaucher

Coming soon: buitenluchtzwembad op het RAW-Gelände

Een paar maanden geleden viel het me al op dat het RAW-Gelände voorzien was van een nieuwe graffiti. Niets bijzonders, de voormalige werkplaats van de DDR-spoorwegen verandert continu van uiterlijk. Later kwam ik erachter dat deze gave graffiti als coulisse zal dienen voor een nieuw zwembad. Je leest het goed, het Badeschiff gaat concurrentie krijgen! De foto’s zien er veelbelovend uit en ik kan niet wachten tot ik in de zomer een frisse duik kan nemen bij de Haubentaucher of er kan dansen op een open-air feestje.

Meer informatie: www.facebook.com/haubentaucher.berlin

haubentacher-1

Morning Gloryville Berlin

Begin je (werk) dag met een gezonde party

Als je het Berlijnse uitgaansleven ontdekt ontkom je er niet aan: brak zijn. De feestjes gaan de hele nacht door en als het gezellig is? Dan wordt er toch nog gewoon een ochtend of middag aan vastgeplakt! Voor de werkende medemens is er nu een gaaf alternatief: de Morning Gloryville. Een keer per maand opent de Neue Heimat om 6:30 haar deuren voor een feestje met smoothies, yoga, koffie en massages. Je leest het goed, er wordt geen alcohol geserveerd. Maar wees niet bang, natuurlijk is er voor een gave dansvloer en een groot arsenaal aan DJ’s gezorgd. Daarna ga je met een powerboost naar je werk.

Meer informatie: www.facebook.com/morninggloryvilleberlin

morninggloryville

Auf Asche

Nieuwe Street Food Markt in de Kulturbrauerei

De opmars van Street Food Markten in Berlijn is nog niet ten einde. De nieuwste locatie in het rijtje is de Kulturbrauerei, waar sinds januari 2015 regelmatig liefhebbers van eten en drinken samen komen op de Auf Asche markt. De markt vindt regelmatig op zondag plaats, kijk voor de komende data op de officiële website. De markt was niet zo vol, druk en hip als zijn concurrenten Street Food Thursday en Berlin Village Markt maar toch leuk om een keer een bezoekje aan te brengen. Ik at er o.a. heerlijke empanadas met gegrilde groente en een zalmburger. Mmm!

Meer informatie: www.streetfoodaufachse.de

20150118 - P1100430 - BerlijnBlog Fotodagboek 29

Transavia gaat vliegen tussen Rotterdam en Berlijn

Coming soon: nieuwe lijndienst van Transavia tussen Rotterdam Airport en Berlin Tegel

Goed nieuws voor iedereen die in (de buurt van) Rotterdam woont! Transavia gaat vanaf april zes keer per week vanaf de Maasstad naar Berlijn vliegen. Als je nu tickets zoekt voor april dan kun je deze al voor € 35 per enkele reis boeken. Koopje toch? Daarmee gaat Transavia de concurrentiestrijd aan met EasyJet die voor dezelfde prijs van Schiphol naar Berlijn vliegen. Zeker als je in de randstad woont is vliegen naar Berlijn wat mij betreft het snelste vervoersmiddel. Na ruim een uur vliegen sta je al  op Berlijnse bodem.

transavia

Studio Tim Raue

Mijn favoriete Berlijnse kok opent nieuw restaurant

Tim Raue is mijn favoriete Duitse kok. Hij is experimenteel en weet altijd de juiste smaken en texturen bij elkaar te vinden, eten bij zijn gelijknamige sterrenrestaurant is echt een waar feestje. Hij laat zich sterk beïnvloeden door de Aziatische keuken maar weet altijd een verrassende twist aan zijn gerechten toe te voegen. Onlangs is na La Soupe Populaire en Sra Bua zijn vierde restaurant in Berlijn geopend: Studio Tim Raue. In tegenstelling tot zijn andere restaurants focust Tim zich in Studio Tim Raue op simpele gerechten die niet zo’n grote aanslag maken op je portemonnaie. Het restaurant bevindt zich in the Factory, een kantorenpand in een voormalige brouwerij waar verschillende grote Berlijnse start-ups (o.a. 6Wunderkinder en Soundcloud) zijn gehuistvest. Het moge duidelijk zijn… Ik wil hier heel graag snel een keer heen!

Meer informatie: www.factoryberlin.com/studio

studiotimraue

Berlijn Cityguide Greenleave

Groene gids voor Berlijn

Bewuste reisliefhebbers Martine & Erika hebben samen al verschillende reisgidsen uitgebracht voor stedentrips en sinds kort is ook het Berlijnexemplaar te bestellen! In het digitale boekje van 43 pagina’s vind je verschillende groene tips voor leuke overnachtingsadresjes, restaurants en shoppen. En het leuke? De ‘favorieten van een local’ en een overzichtje van toffe markten komen van mijn hand! De gids kun je voor € 4,50 bestellen bij Etsy. Doe je dit voor 1 maart dan krijg je er gratis de City Guide Mini Groningen bij.

Meer informatie: www.etsy.com/nl/listing/211711837/city-guide-berlijn-de-allerleukste

City Guide Berlijn

Der Tod hat nicht das letzte Wort

Tentoonstelling in het Duits parlement met kunst gemaakt in concentratiekampen (tot 27/02/2015)

In het Paul-Löbe-Haus kun je tot eind februari een hele bijzondere tentoonstelling bezoeken. In een van de Duitse parlementsgebouwen staan werken uitgesteld die door gevangenen in concentratiekampen zijn gemaakt. De tentoonstelling toont hoe kunst voor de slachtoffers een manier was om hun mening te kunnen uiten. Hier moet ik absoluut nog een kijkje nemen!

Meer informatie: www.bundestag.de

bundestagsausstellung

Stasi Mediathek

Snuffel online door Stasidocumenten, video’s en foto’s

Het Ministerie für Staatssicherheit (ook wel Stasi genoemd) was de geheime inlichtingendienst van de DDR. Naar schatting hebben tussen 1950 en 1989 rond de 600.000 mensen voor de inlichtingendienst gewerkt door vrienden, familie, bekenden maar vooral zogenoemde staatsvijanden te bespioneren. In de loop der tijd heeft de Stasi ontzettend veel documenten, foto’s en video’s over haar burgers verzameld. Je kunt een selectie bekijken in het Stasimuseum of online in de Stasi Mediathek. De Stasi Mediathek wordt continu uitgebreid en je vind er ontzettend veel informatie over de werkwijze van de Stasi.

Meer informatie: www.stasi-mediathek.de

Screen Shot 2015-01-31 at 10.26.33 PM

Mario Testino – In Your Face

Tentoonstelling van een van ’s werelds beroemdste modefotografen (tot 26/07/2015)

Onlangs opende de tentoonstelling In Your Face in de Kunstbibliothek. Verdeeld over twee verdiepingen vind je hier de meest bekende foto’s van modefotograaf Testino. Zegt de naam je niets? Mij ook niet op het eerste moment. Maar als je zijn tentoonstelling bezoekt dan herken je zijn foto’s waarschijnlijk wel. Hij fotografeerde vele bekende modellen en andere beroemdheden. In zijn lijstje staan o.a. Kate Moss, Madonna en Naomi Campbell. Zijn manier van fotograferen trekt me onwijs aan, hij werkt veel met contrast en uitgesproken emoties. Heel inspirerend!

Meer informatie: www.smb.museum/ausstellungen/detail/mario-testino-in-your-face.html

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze nieuwe rubriek vinden. Zal ik ermee doorgaan? Bedankt voor het lezen!
liebegruesse

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This