Berlijn is een nieuwe sport- en evenementenhal rijker. Het stadion, genaamd o2 World, ligt naast station Ostbahnhof direct aan de Spree. Dit übermoderne bouwerk is dus niet alleen via de Autostraße en de Bahn te bereiken, maar ook door reederij Riedel kun je je netjes voor de ingang laten afzetten.

In de o2 World zullen o.a concerten en sportevenementen zoals ijshockey, basketbal en boksen plaatsvinden. Deze multifunctionele arena heeft een bezoekerscapaciteit van 17.000 (!) personen per evenement, en is daarmee de op één na grootste evenementenhal in Duitsland.

De concertprogrammeurs hebben niet stilgezeten, want afgelopen vrijdag waren niemand minder dan de mannen van Metallica aanwezig om met hun snoeiharde gitaarcreaties de arena in te luiden. Het ging hier om een exclusive release-party van hun nieuwe CD „Death Magnetic“.

Voor de komende maanden staan er nog een aantal grote artiesten op de concertagenda waaronder Coldplay, Alicia Keys, Elton John en de Duitse grootheden: die Toten Hosen.

Niet alle Berlijners zijn even verheugd met de opening van de nieuwe arena. Er zijn al sinds langere tijd protesten aan de gang tegen de bouwplannen aan de Spree-oever. Linkse tegenstanders, ook wel ‘Spreepiraten’ genoemd, vinden dat de oever groen moet blijven. Er zouden in de toekomst ruim 21 bedrijven, en daarmee 30.000 nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan op deze plek. De o2 World in Berlijn is tot nu toe het eerste bouwwerk aan de omstreden Spree-oever.

Klik hier voor de website van de o2 World

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Evenementen Nieuws & Updates
Sort by

O2 World gehackt?

Het zal toch niet waar zijn? Toch wel, het is mogelijk het enorme digitale billboard bij de

8

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This