Als de zomernachten zo heet zijn dat je ’s nachts nog in een korte broek en een top over straat kan, dan is een zweterige club misschien niet de beste locatie om de mooiste zomerdagen van het jaar door te brengen. Veel clubs kunnen niet op ventileren tegen honderden of duizenden zwetende muziekfans. In de winter is daar wel mee te leven maar in de zomer zijn er alternatieven! Een feestje in de zon met frisse lucht en toch goede muziek heeft dan meestel mijn voorkeur. Zodra het weer in Berlijn zonnig wordt en de temperaturen boven de 15 graden komen dan wordt het open air seizoen ingeluid. Vooral zondagmiddagen zijn geliefd voor open air parties, die soms ook spontaan plaats vinden bij lekker weer. Noem me burgerlijk maar ik vind het wel fijn dat ik na een feestje overdag de ochtend erna tenminste toch fit ben. Zondagmiddagfeestjes zijn ideaal voor de werkende medemens.

Het zijn voornamelijk clubs en strandbars die open air parties organiseren, maar Berlijn zou Berlijn niet zijn als er ook de nodige ongeregistreerde feesten plaats vinden in de stad. Is minder spectaculair dan het misschien klinkt maar is wel erg leuk. Veel feesten vinden spontaan plaats op een open ruimte (onder de Warschauer Brücke, achter station Ostkreuz bijvoorbeeld of midden op de Oberbaumbrücke). Wat mensen zorgen voor muziek en drankjes en een nieuwe partylocatie is geboren.

Hieronder zal ik een paar locaties noemen die vaak open air parties organiseren en waar ik zelf graag kom. Get the festival vibe en lees mee!

Lichtpark

Michaelkirchstraße 22, S+U-Bahnhof Jannowitzbrücke, www.lichtpark.org.

Vlakbij Kater Holzig bevindt zich de strandbar Lichtpark, mijn favoriete locatie voor een open air feest. De feestjes beginnen meestal rond 14:00 en het terrein is opgesplitst in een dansvloer en een strand. Je kunt hier dus of relaxen in een strandstoel en wat van het uitzicht over de Spree genieten, of uitbundig dansen in het zonnetje. Afwisselen kan natuurlijk ook!

Club Weekend

Alexanderstraße 7, S+U-Bahnhof Alexanderplatz, www.week-end-berlin.de

Direct aan Alexanderplatz, in het “Sharp-gebouw”, bevindt zich club Weekend. Enkeltje 15e verdieping en feesten maar! Vanaf het dakterras, wat de club zo bijzonder maakt, heb je een geweldig uitzicht over Berlijn. Check de website voor open air feestjes en of het dakterras geopend is.

Badeschiff

Eichenstraße 4, S-Bahnhof Treptower Park, www.arena-berlin.de

In de zomer is het Badeschiff een populair toevluchtsoord voor hete zomerdagen, hier vindt je afkoeling in een drijvend zwembad in de Spree. Het Badeschiff is een multifunctionele locatie want in de winter wordt het overdekt en gebruikt als sauna. Ook voor een concert of een open air party kun je vaak terecht in het Badeschiff.

badeschiff

Berghain Garten

Am Wriezener Bahnhof, S-Bahnhof Ostbahnhof, berghain.de

Berghain kennen we als de “beste club van de wereld” natuurlijk allemaal. Naast de beroemde Berghain zelf vinden er ook in de Panoramabar en in de Berghain Garten regelmatig evenementen plaats. Op de website kun je zien welk evenement op welke locatie plaats vindt.

Jugenddorf Müggelsee

Fürstenwalder Damm 838, halte Strandbad Müggelsee, www.facebook.com/draussenistsschoener

Aan de rand van Berlijn Köpenick en de prachtige Müggelsee bevindt zich het Jugenddorf Müggelsee, een accommodatie voor kinderen en jongeren op reis. Regelmatig vinden hier ook open air feestjes plaats onder de noemer “draußen ist schöner”. Tussen de bungalowhutten en het meer bevindt zich een open grasveld dat uitstekend geschickt is voor de echte festivalvibe. Het is wat verder uit het centrum, maar daardoor krijg je wel de echte festivalsfeer.

jugenddorf

Natuurlijk zijn er nog veel meer locaties voor open air feestjes in Berlijn. Een makkelijke manier om op de hoogte te blijven van de laatste feesten is het volgen van de Facebookpagina Open Airs Berlin.

Happy summer!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This