Taxi’s in Berlijn

Iets duurder dan het openbaar vervoer is de taxi. Hoewel het OV in Berlijn top geregeld kan een taxi zeker het overwegen waard zijn als je veel bagage hebt, lang op de metro moet wachten of geen zin hebt in veel overstappen. In vergelijking met Nederlandse taxi’s zijn Berlijnse taxi’s zeker niet duur (voor Berlijnse begrippen is het wel vrij prijzig). Je herkent taxi’s aan hun cremekleur en gele opzetbord op het dak waar “taxi” staat geschreven.

Zo herken je taxi's in Berlijn.

Taxikosten

Je kunt een taxi aanhouden op straat of maar je kunt ook doorlopen naar de speciaal daarvoor bestemde taxistandplaats op een grote kruising. De meter zal altijd het juiste bedrag aangeven, maar soms moet je extra betalen. Bijvoorbeeld als je naar het vliegveld gaat of van het vliegveld komt of voor extra bagage.

Starttarief € 3,20
Prijs per kilometer (tot 7 kilometer) € 1,65 per kilometer
Prijs per kilometer (vanaf 7 kilometer) € 1,28 per kilometer

Tip: Kurzstrecke:

Voor een korte rit (Kurzstrecke) is er het Winktarif: voor een vaste prijs van 4 euro mag je maximaal twee kilometer of vijf minuten mee. De Kurzstrecke is alleen geldig als je de taxi aanhoudt en geldt dus niet bij de standplaats. Voor ritjes in het weekend of in de avond betaal je extra.

Gemiddelde taxiprijzen:

Vliegveld Tegel naar:
Europacenter € 14,50
Alexanderplatz € 19,50

Vliegvel Schönefeld naar:
Europacenter € 30,50
Alexanderplatz € 27,50

Hauptbahnhof naar:
Europacenter € 10,50
Alexanderplatz € 9,50

Waar vind je de taxi’s?

Zoals net genoemd rijden er redelijk veel taxi’s door de stad. In Berlijn zijn er voor elke 1000 mensen 2 taxi’s beschikbaar, echt lang wachten hoef je dus eigenlijk nooit. Je kunt altijd een taxi aanhouden of verder lopen naar een voorbestemde taxistandplaats. Als de taxistandplaats leeg is, kun je daar direct een taxi bellen. De prijs wordt berekend door de meter op het dashboard.

Als je je begeeft in een minder drukke wijk zonder rondrijdende taxi´s, bel dan (+49-30) 443322 en binnen 10 minuten staat er één voor je neus. Iets hipper is een taxi online bestellen, dat kan met de iPhone applicatie Taxi Berlin, een applicatie van het taxiplatform Berlijn die over 4100 taxi’s beschikken.

21 Reacties

 1. jolanda

  hoi,
  Weet jij iets van de bulowstraat of daar veel prostitutie is, had het gelezen in een revieuw bij novum aldea hotel?? ga in december nl
  gr Jolanda

  Antwoord
 2. Sabrina

  Hoi
  19/11 is onze vlucht verlaat. 23.00 komen we aan in Berlijn en moeten we naar ons hotel.
  Ik hoorde dat het s avonds niet zo veilig is met het openbaar vervoer. Raad jij ook een taxi aan? Grt

  Antwoord
  • Marjolein

   Dat is nogal persoonlijk ligt er ook een beetje aan waar je heen moet, zelf ga ik bijna altijd gewoon met het OV naar huis als ik met een late vlucht aankom in Berlijn. Heb me nog nooit onveilig gevoeld. Als je twijfelt of er een slecht gevoel bij hebt, dan is een taxi een goed alternatief. Veel plezier!

   Antwoord
  • Ivan

   Ik heb lang in Berlijn gewoond. Soms als ik ’s nachts in de week er met het vliegtuig aankwam, kon ik niet anders dan een taxi nemen. Daar waren er wel altijd genoeg van. Ik heb me echter nooit onveilig gevoeld in het openbaar vervoer. Berlijn is niet New York.

   Antwoord
 3. Cher

  Hoi Marjolein, als eerst; wat kan je geweldig schrijven. Heerlijk om te lezen :)!
  Vraagje, ik ga in de voorjaarsvakantie naar Berlijn, wij moeten dan op de terugweg om 8 uur op het station zijn (we moeten ongeveer een half uur rijden met de auto (taxi dus ook denk ik). Is er tussen kwart over 7 en half 8 in de ochtend al een taxi beschikbaar?
  Na het lezen van je blog dacht ik, dit weet jij vast! Haha!
  Groetjes!

  Antwoord
  • Marjolein

   Bedankt voor je leuke compliment Cher! Taxi’s zijn in principe 24/7 beschikbaar in Berlijn. Wel kan ik aanraden om op zulke tijden een taxi voor te bestellen. Veel plezier in Berlijn!

   Antwoord
 4. Peter van leeuwen

  Wat ’n ongelooflijk leuke/handige blog. Ik ben vaker in Berlijn geweest, maar het valt me deze keer op dat je regelmatig extra moet betalen voor ’t betalen met een Pinpas! In ’t restaurant bij de Reichstag € 0,50; in de taxi zelfs € 1,50! Op mijn vraag waarom ‘veilig betalen’ duurder is dan contant geld, werd gezegd ‘vanwege Gebühren’. Is dit gewoon/bekend?

  Antwoord
  • Marjolein

   Bedankt voor je leuke compliment Peter! Ik moet eerlijk zeggen dat mij dat nooit is opgevallen. Ging het om bedragen boven de € 10,-? Bij lagere bedragen worden er soms wel meerkosten gerekend voor pinnen, verder heb ik dat eigenlijk nooit gehad en ook weinig over gehoord. Nou moet ik er ook wel bij zeggen dat ik in Berlijn wel gewend ben geraakt aan het contant betalen, dat gaat meestal toch een stuk sneller hier (bij sommige cafés en restaurants kun je niet eens pinnen). Hoe vond je trouwens het restaurant in de Reichstag? Daar ben ik ook wel benieuwd naar! Groetjes, Marjolein

   Antwoord
 5. Han

  Morgenmiddag komen drie familieleden – onervaren vliegreizigers – in Berlijn Tegel aan. Hoe vinden zij daar een taxi naar hotel die ze niet afzet. Is er in terminal een balie of moeten ze naar buiten?

  Antwoord
  • Marjolein

   Gewoon naar buiten gaan, daar kunnen ze de taxi standplaats vinden. Mijn ervaring is dat de meeste Berlijnse taxichauffeurs eerlijk zijn (niet allemaal even vriendelijk, maar dat moet je dan maar op de koop toenemen). Ik ben in ieder geval nog nooit afgezet. Veel plezier!

   Antwoord
 6. Thierry

  kan je de taxi betalen met een kaart, of enkel cash?

  Antwoord
  • Marjolein

   Kan allebei! Sinds kort zijn alle Berlijnse taxibestuurders verplicht ook kaarten te accepteren.

   Antwoord
 7. Bert van Erp

  Beste,

  Ik heb een andere vraag. Ik zou graag vanuit Nederland met de taxi naar berlijn willen gaan. Heeft iemand kostenindicatie voor?

  Ik kwam de website: http://www.langeafstandtaxicentrale.nl tegen en dat leek mij opzich wel een goede optie.

  Heeft iemand hier ervaring mee?

  Alvast bedankt,

  Groet Bert

  Antwoord
  • johannes albertz

   Uitgaande van 650 km (Amsterdam-Berlijn) , en 6 uur rijden kom je ongeveer op 1700 euro.Zit je in het centrum van de stad. Ik ben wel eens naar Pankow (oost-Berlijn) gereden, is 660 km.

   Antwoord
 8. J.s

  Wij gaan met 8 personen en evenzoveel handbagage naar Berlijn en vliegen op
  vliegveld Schonefeld .
  Vandaar willen we met een taxibusje naar Ruschestrasse 45,zijn daar mogelijkheden voor?
  Jan.

  Antwoord
  • Marjolein

   Jazeker! Er zijn grotere taxi’s maar deze zijn wel wat schaarser. Wellicht is het handig een ‘Großraumtaxi’ vooraf te bestellen. Dat kan bijvoorbeeld via de grootste taxicentrale van Berlijn http://www.taxi-berlin.de/.

   Antwoord
 9. Desire

  Hoi,
  Wat een leuke blog! Veel prettig gelezen en info opgedaan hier.
  Over 2 weken ga ik 5 dagen met mijn kleine van 1 naar Berlijn. Wij verblijven bij Alexanderplatz.
  Wij vliegen vanaf Schoneveld en wilde een taxi nemen ivm vervoer koffers en kinderwagen.
  Hoe zit het in de taxi’s met een kleintje, ivm verplicht kinderautostoeltje?
  Hoe worden de kleintjes daar vervoerd?

  Hier zitten een hoop ouders mee, lijkt mij? Ik kom namelijk per vliegtuig en niet met de auto.

  Hoop dat je mij er wat over kan vertellen en meer mama’s hier blij kan maken;)

  Antwoord
  • Marjolein

   Hallo,

   ik heb hier zelf geen ervaring mee maar ik heb even gekeken op internet. Kinderen tot 9 kilo mogen zonder zitje worden vervoerd maar ik zou gewoon een taxi bestellen met kinderzitje zodat je zeker bent van veilig vervoer. De meeste taxi’s hebben standaard geen kinderzitje bij zich maar je kunt telefonisch een taxi bestellen en aangeven dat je een zitje nodig hebt. Bijvoorbeeld via:
   http://www.taxi-berlin.de/
   http://www.funk-taxi-berlin.de/

   Veel plezier met de kleine in Berlijn,
   Marjolein

   Antwoord
 10. Jurjen

  Beste Lydia,

  In de tram (en ook in de bus) kan je ook dagkaarten kopen. Let er wel op dat de automaten in de tram alleen muntgeld accepteren. In veel Kiosken (kleine gemakswinkels) verkopen ze ook kaartjes, ‘Fahrscheine’.

  Jurjen

  Antwoord
 11. Lydia

  Hallo
  Als je bij een tramhalte in wilt stappen moet je dan een kaartje kopen en op het eerstvolgende station een dagkaart kopen of kun je die ook in de tram kopen?

  Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Taxi naar Tipi « allardvangent - [...] over het menu-arrangement bij Tipi Informatie over taxi’s op Berlijn-blog.nl Tipi de [...]
 2. Shuttle Endeavour’s final journey is carefully choreographed « livesododam - [...] moss randy moss hunger games premiere the bachelor good morning america red meat bachelor ben Share [...]

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This