Ze zijn alweer een tijdje open, de openluchtbioscopen van Berlijn. Elk jaar zijn er een waslijst aan openluchtbioscopen geopend in Berlijn, die tussen ongeveer mei en september geopend zijn. Er zijn de bekende grotere openluchtbioscopen, maar Berlijn kent ook veel verstopte openluchtbioscopen op de mooiste plekjes en gezelligste locaties, en die moet je nu net even weten. De meeste bioscopen bieden een afwisselend programma aan van kultfilms en de nieuwste hollywood movies, en dat allemaal in de lekkere frisse lucht! Ook de prijzen zullen je niet tegenhouden een filmpje te pakken in Berlijn, de prijzen van openluchtbioscopen liggen tussen de 4 € en de 7 € ongeveer (uitzonderingen daargelaten). Als je naar de openluchtbioscoop gaat, zorg dan wel altijd even voor een trui of een dekentje, het klimaat in Berlijn is aangenaam, maar niet tropisch. Wat mij betreft mag je een bezoekje aan een openluchtbioscoop in Berlijn echt niet missen, de sfeer is er altijd erg gezellig!

Hieronder vind je een overzicht van de bekende openluchtbioscopen in Berlijn en van de bioscopen waar ik zelf ben geweest. Have fun!

Overzicht van openluchtbioscopen in Berlijn

Hieronder kun je een overzicht vinden van bijna alle openluchtbioscopen van Berlijn. De Freiluftkino van Kreuzberg en Friedrichshain zijn zonder twijfel de meest bekende van het rijtje.

Freiluftkino Kreuzberg

De Freiluftkino van Kreuzberg is een van de oudste en ook meest populaire Open Air Cinemas in Berlijn die een lange geschiedenis kent. In de Freiluftkino Kreuzberg wordt elke dag een nieuwe film getoond. Er worden kultfilms en nieuwe films getoond van over de hele wereld. Over het algemeen worden hier de originele films uitgezonden met Duitse ondertiteling.

Adres: Am Mariannenplatz 2
Entree: 7 €

20150628 - DSCF0198 - BerlijnBlog Fotodagboek 37

Freiluftkino Friedrichshain

De openluchtbioscoop van Friedrichshain heeft comfortabele bankjes, vaak met rugleuning. Dit zie je niet vaak in openluchtbioscopen. Er zijn ongeveer 300 zitplaatsen met tafeltjes. Maar ook is er een grote ligweide waar je zelf lekker ontspannen kunt gaan liggen. Je mag je eigen vreetwerkjes mee nemen, maar als je dat vergeten bent kun je hier ook gekoelde drankjes halen, hete worsten en natuurlijk popcorn! Daarnaast is deze bioscoop zeer goed toegankelijk voor minder validen.

Adres: Platz der Vereinten Nationen 1 (in het Volkspark Friedrichshain)
Entree: 6 €

Freiluftkino Insel

De openluchtbioscoop Insel (eiland) is dit jaar te vinden op het industriele RAW-Gelände. Er wordt gezorgd voor een perfecte sfeer met een barbecue en cockatails. Als het eens wat kouder is worden er gratis dekentjes uitgedeeld bij de kassa.

Adres: Freiluftkino Insel in de Sommergarten van Cassiopeia
Entree: 6 € en met korting 5,50 €

Open-Air-Kino Spandau

Iets verder uit de stad gelegen, maar toch één van mijn favoriete openluchtbioscopen in Berlijn is de Open-Air-Kino in Spandau. De prachtige sfeer van de bioscoop, die gelegen is in een binnenhofje is geweldig. Je krijgt wel zere billetjes van de plastic tuinstoelen (je kunt kussens en dekentjes huren!) maar de eigenaren van de bioscoop maken een hoop goed met allerlei zelfgemaakte snacks, soepen, drankjes en kleine hapjes.

Adres: Ibinnenhof van de Stadtbibliothek in Spandau
Entree: 7 € maar met korting 6 € (Maandagen 4,50 €)
Programma

Freiluftkino Hasenheide

Elke dag, met regen of zonneschijn, kunnen bezoekers in Berlijn genieten van een uitgebreid filmprogramma in de Freiluftkino Hasenheide. Het programma is zeer afwisselend met kultfilms en moderne topmovies.

Adres: in het Volkspark Hasenheide in Neukölln
Entree: 6,00 € (films langer dan 130 minuten 7 €)

Sommerkino Kulturforum Potsdamer Platz

De zomerbiosoop bij het Kulturforum van Potsdamer Platz. Het is een leuke ervaring om hier, midden in de bruisende stad met uitzicht op de imposante gebouwen op Potsdamer Platz, naar de openluchtbioscoop te gaan! Op het programma staan vele publieksfavorieten.

Adres: Piazzetta des Kulturforums, Potsdamer Platz
Entree: 7 € of 6 € met korting
Website

Freilichtbühne am Weißensee

In deze grote openluchtbioscoop bij aan de oever van de Weißensee kan de bioscoopbezoeker heerlijk ontspannen in ligstoelen en houten bankjes. Ook voor snacks en drankjes is gezorgd!

Adres: Weißensee
Entree: 6,50€

Das Badeschiff an der Arena

Het Badeschiff in Berlijn is een multifuncionele plek. Er is een strandbar, in de winter een sauna, zwembad, er worden concerten gegeven en het is ook nog eens een openluchtbioscoop. Met deze prachtige ambiance kun je heerlijk genieten van een goed filmpje. Zelfs vanuit het zwembad of vanuit een relaxte hangmat kun je hier films kijken. Bij slecht weer is er nog een overdekte ruimte.

Adres: Badeschiff bij de Treptow-Arena

Open-Air Kino “Windlicht” in der Kulturfabrik

Wie even zonder centen zit of gewoon geen zin heeft om geld uit te geven vind zijn favoriete bioscoop hier. Windlicht in de Kulturfabrik is een kleine bioscoop met een prachtige sfeer waar 150 bezoekers van verschillende filmklassiekers kunnen genieten. Bij slecht weer is er een overdekte ruimte beschikbaar.

Adres: Lehrter Straße 35
Entree: gratisOpenluchtbioscopen in Berlijn weergeven op een grotere kaart

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This