Nog tot 31 augustus is ‘More Sky’ van de Duitse kunstenaar Otto Piene te zien in de Neue Nationalgalerie. Otto Piene was (hij stief onlangs op 17 juli op 86-jarige leeftijd) een baanbrekende kunstenaar die veel nieuwe perspectieven ontwikkelde met lichtkunst. Hij gebruikte daarvoor natuurlijk licht maar ook lasers, vuur en projecties. ‘The Proliferation of the Sun’ (de zon komt dichterbij) is een prachtig multimediakunstwerk dat door Otto Piene is ontworpen als optimistisch antwoord op de ontwikkelingen in de nucleaire wapenindustrie. Het werk werd voor het eerst in 1966 (!) in New York getoond. Met al zijn vormen, kleuren, projecties en geluiden is ‘The Proliferation of the Sun’ geen klassieke tentoonstelling maar een werk dat je moet beleven. Vanuit een zitzak op de grond laat je alle visuele en akoestische elementen op je inwerken. 

De lichtprojecten komen prachtig tot zijn recht in de hal van de Neue Nationalgalerie. Ook de Neue Nationalgalerie stamt uit de jaren ’60 (1968) en is ontworpen door een andere baanbrekende Duitse creatieveling – Mies van der Rohe. Het eerste grote werk van Otto Piene in het laatste grote werk van Mies van der Rohe, de locatie had niet passender kunnen zijn. Omdat de lichtprojecties ’s avonds het beste tot zijn recht komen vindt de tentoonstelling alleen in de donkere uren vanaf 22:00 plaats.

Otto Piene. More Sky.
Adres: Neue Nationalgalerie, Potsdamer Str. 50.
OV: S+U-Bhf Potsdamer Platz
Entree: gratis
Openingstijden: tot 31 augustus dagelijks van 22:00 – 02:00

20140807 - IMG_7277 - BerlijnBlog - Neue National Galerie More Sky 2

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This