Berlijn is een stad van uitersten, ook in het culinaire spectrum. Berlijn is de stad met de meeste restaurants met een Michelinster van Duitsland maar ik durf te wedden ook  met de meeste imbissen. Voor beide varianten ben ik regelmatig te porren, maar soms ben ik toch meer op zoek naar een middenklasserestaurant met een goede kaart, goede sfeer en goede prijs. En precies daarvoor ben je bij Pantry in Mitte aan het juiste adres, een nieuw adresje tussen mijn favoriete restaurants in Berlijn die ik graag met jullie deel!

Pantry is een relatief nieuw restaurant in de Friedrichstraße met een Mediterrane keuken. De producten die worden gebruikt in Pantry komen voornamlijk uit de regio binnen een omtrek van ongeveer 100 kilometer rondom Berlijn. Daardoor zijn de de producten allemaal vers. Het menu wisselt per seizoen en er staan dus altijd mooie seizoensgebonden gerechten op de kaart. De combinatie tussen Mediterrane gerecten en regionale producten mag gek klinken, maar ik was erg blij met wat er op mijn bordje lag.

20140203 IMG_8627 BerlijnBlog Pantry
Toen ik er onlangs was stond er ‘Hummer’ (zeekreeft) op het menu, blijer kun je me bijna niet maken.

20140203 IMG_8629 BerlijnBlog Pantry
Zelfs het kaasplankje is samengesteld uit regionale producten. Ik wist niet wat ik moest verwachten van een Duits kaasplankje maar ik was er erg over te spreken. Aanrader!

De aandacht waarmee de menukaart is samengesteld zet zich door naar de aankleding van het restaurant, dat ziet er gewoon prachtig uit! Je ziet duidelijk dat er aandacht besteed is aan het klassieke en toch moderne interieur. De pronkstukken in het interieur zijn de prachtige leren banken die overigens nog lekker zitten ook. Qua comfort komt het dicht in de buurt bij een avondje bankhangen, maar van een avondje Pantry krijg je waarschijnlijk (zeker als je van goed eten houdt) veel meer voldoening!

20140203 IMG_8628 BerlijnBlog Pantry

Duurzaamheid staat bij Pantry hoog in het vaandel. Zo hebben ze een hele eikenboom besteld en daaruit de tafels gemaakt. Delen van het servies komen zelfs van de vlooienmarkt. Luxe dineren is namelijk 1, maar als dat kan zonder het milieu uit te buiten is dat zeker een extra pluspunt. En daarmee is Pantry geschikt als dinerlocatie voor verschillende gelegenheden, voor zowel een romatnische als een zakelijke afspraak ben je hier aan het juiste adres!

Pantry
Adres: Friedrichstraße 120, 10117 Berlin-Mitte
OV: U-Bhf Oranienburger Tor
Openingstijden: Dagelijks vanaf 17:00 (reserveren aanbevolen)
Prijzen: Hoofgerecht tussen de €15 – €25
www.pantry-berlin.com

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This