Ik drink het liefst de hele dag door jasmijnthee waardoor mijn voorraden behoorlijk snel slinken.  Die aanvullen is nog een beste uitdaging in Berlijn, goede theewinkels zijn namelijk nogal schaars. Maar ik heb inmiddels een winkel gevonden in de Charlottenburgse Bleibtreustraße waar ik mijn hart kan ophalen; Paper & Tea.

P1010054 25. April 2014 BerlijnBlog Paper & Tea Charlottenburg

Het concept van de winkel is vrij simpel maar aan te raden voor theekenners van elk niveau. De thee wordt hier niet in voorverpakte zakjes vanachter de toonbank verkocht maar je kunt hier zelf met al je zintuigen op jacht naar jouw favoriete thee. Alle theesoorten staan uitgestald met informatie over de herkomst, geschiedenis en bereiding van de desbetreffende theesoort. Alle theesoorten kun je van dichtbij bekijken en ruiken. Zodra je een kleine voorselectie hebt gemaakt van de vele theesoorten die ze hier aanbieden, is het proeven geblazen. En probeer dan maar naar huis te gaan zonder aankoop… Onmogelijk!

paper & tea collage

Theeliefhebbers kunnen zich hier helemaal uitleven tussen de groene, gele, witte en zwarte theesoorten. In totaal ongeveer 70 soorten uit China, Korea, Kenia, Taiwan, Nepal, India en Sri Lanka. Kruiden-, Oolong- en Ceylonthees, ze hebben hier bijna alles. De verkoopsters vertellen je graag meer over de thee of zoeken een thee uit die bij jouw smaak (en budget) past. Wil je toch meer weten over thee? Dan worden er ook regelmatig seminars georganiseerd waar je kunt duiken in de materie van thee basics, groene, witte of zwarte thee.

P1010066 25. April 2014 BerlijnBlog Paper & Tea Charlottenburg

De theeprijzen liggen hier wel wat boven het Pickwickgehalte (of het Duitse Meßner equivalent – brr), maar de kwaliteit die je ervoor terug krijgt is het zeker waard. Bovendien kan de thee meerdere malen opgegoten worden waardoor de prijs per kopje uiteindelijk helemaal niet zo duur is. Verder kan ik me helemaal aansluiten bij het motto van Paper & Tea: Life is short, drink good tea.

P1010055 25. April 2014 BerlijnBlog Paper & Tea Charlottenburg

De winkel heet trouwens niet voor niets Paper & Tea, naast thee worden hier namelijk ook allerlei kaarten, notietieboekjes en agenda’s verkocht.

P1010067 25. April 2014 BerlijnBlog Paper & Tea Charlottenburg

P1010058 25. April 2014 BerlijnBlog Paper & Tea Charlottenburg

P1010065 25. April 2014 BerlijnBlog Paper & Tea Charlottenburg

P1010063 25. April 2014 BerlijnBlog Paper & Tea Charlottenburg

P1010061 25. April 2014 BerlijnBlog Paper & Tea Charlottenburg

P1010060 25. April 2014 BerlijnBlog Paper & Tea Charlottenburg

Mijn andere favoriete locaties voor thee-aankopen zijn het KaDeWe (de voedselafdeling is sowieso de moeite waard!) en Tee Tea Thé (ook prima geschikt voor een Tee und Kuchen op het terras). Voor een bijzondere oosterse theeceremonie kun je terecht bij de Tadshikische Teestube in het Kunsthof.

Paper & Tea
Adres: Bleibtreustraße 4, 10623 Berlin
OV: S-Bhf Savignyplatz
Openingstijden: maandag – zaterdag, 11:00 – 20:00
www.paperandtea.com

Waar drinken jullie het liefst thee in Berlijn?

LG

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This