Paul Kalkbrenner
Paul Kalkbrenner is al lange tijd een gerespecteerde electronica artiest uit Berlijn Friedrichshain. Geboren in Leipzig maar inmiddels opgegroeid en woonachtig in Berlijn. Dit is voor hem de plek die voor inspiratie zorgt en waar hij zijn innovatieve electronica beats in elkaar draait. Al een decenia lang produceert Paul Kalkbrenner beats van het hoogste niveau die je kunt scharen in het hokje techno, minimal, early trance of house. Zoals ik het zou noemen, heerlijke simpele maar toch goed doordachte dansmuziek met een vleugje Berlijnse underground touch.

Dit is muziek die je in tenten zoals Tresor, Berghain en vele underground feesten tegenkomt in Berlijn. Het klinkt underground maar Paul Kalkbrenner is de Tiësto van Berlijn. Hij speelt binnenkort in de Treptower Arena, een podium van groot formaat vlakbij het Treptower Park. Hoewel commercie sommige artiesten mainstream maakt heb ik dat bij Paul niet, hij is redelijk uniek in zijn soort. Je moet natuurlijk wel van de muziek houden.

Sky & Sand – Paul en Fritz Kalkbrenner

Misschien wel het bekendste lied van Paul.

Gebrünn Gebrünn – Paul Kalkbrenner

De soundtrack van zijn in 2008 uitgebrachte film, en gelijknamige album, Berlin Calling.

Geïnteresseerd naar meer muzikanten uit Berlijn? Echt dan de pagina: muziek uit Berlijn.

Voor meer over Paul Kalkbrenner:

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Evenementen Nieuws & Updates Om te doen Om te weten Muziek
Sort by
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This