Op 21 januari a.s. zal de permanente tentoonstelling “Computerspiele” (Computerspellen) worden geopend in het Berliner Computerspielemuseum. Deze permanente tentoonstelling zal de gehele evolutie van dit medium omslaan. In Berlijn Friedrichshain is het voormalige “Café Warschau” in de Karl-Marx-Allee omgebouwd tot expositieruimte. Op 670 m2 zal de geschiedenis van computerspellen worden gepresenteerd vanuit een zowel technisch, als cultureel standpunt. Verschillende maatschappelijke vraagstukken zoals “de gevolgen van de digitalisering voor de samenleving” zullen behandeld worden.

De historie van het medium computerspellen zal op een interactieve manier worden gepresenteerd en dat is natuurlijk vooral heel leuk voor de nerds onder ons. Hoewel computerspellen nog vrij nieuw lijken bestaan deze al 60 jaar en is daarmee al een rijp thema voor in de musea. In Duitsland heeft zich inmiddels de grootste collectie aan computerspellen ontwikkeld in heel Europa. Veel van deze computerspellen heeft een korte levensduur gekend maar zal vereeuwigd worden in dit museum. Want spellen zoals Lemmings, die mogen natuurlijk nooit vergeten worden! En zullen ook niet ontbreken in dit hippe museum, je kunt het er zelfs weer spelen.

Een ode aan Lemmings.

Op 20 januari 2011 wordt het Computerspielemuseum om 18:00 geopend (is overigens ooit eerder, in 2000, gesloten) en zal vanaf 21 januari voor iedereen te bezoeken zijn. Het bevindt zich in de Karl-Marx-Allee 93A en zal dagelijks geopend zijn (behalve op dinsdag) van 10:00 tot 20:00. Vanaf U-bhf Weberwiese (U5) is het museum op loopafstand. Check voor meer info www.computerspielemuseum.de.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This