Peter Fox
Tijd voor wat muziekjes weer uit Berlijn. In Duitsland zijn ze GROOT, de reggea/hiphop band “Seeed”. Peter Fox is een van de zangers en frontmannen van deze band en heeft zijn roots in Berlijn liggen. Onlangs is hij solo gegaan en volgt de muziekstroming waarmee hij met Seeed bekend is geworden: reggea en hiphop. Peter Fox is opgegroeid in de wijk Kreuzberg en nog steeds zijn veel van zijn teksten gebaseerd op ervaringen die hij hier heeft opgedaan.

Zijn eerste solo album is op 26 september 2008 uitgekomen en draagt de titel Stadtaffe (stadaap), het album is geheel in het Duits opgenomen. Op dit album heeft Peter Fox samen gewerkt met enkele andere bekende Duitse artiesten. De kracht van zijn muziek zit hem deels in de begeleiding van zijn symfonieorkest, dit geeft iets unieks aan zijn sound.

Op 29 mei 2009 werd het nummer Haus am See tot Megahit uitgeroepen bij 3FM, een doorbraak in Nederland. De videoclip is opgenomen in Berlijn, je ziet onder andere de Berliner Dom een paar keer voorbij komen. Niet gek dat deze clip in Berlijn is opgenomen want de tekst gaat ook over de “plek waar hij is geboren”.

Hier bin ich ge­bo­ren, laufe durch die Stras­sen.
Kenn die ge­sich­ter, jedes haus und jeden laden.
Ich muss mal weg, kenn jede taube hier beim namen
dau­men raus, ich warte auf ne schic­ke frau mit schnel­len wagen

Kijk en oordeel zelf… Hier is Peter Fox!

Gerelateerde berichten
Filter by
Post Page
Nieuws & Updates Muziek Evenementen Om te doen Om te weten
Sort by
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This