Een van de meest originele en geslaagde marketingacties die ik onlangs heb gezien is de Photography Playground van Olympus. Het cameramerk heeft in de Opernwerkstätten een prachtige collectie aan lichtkunstwerken van verschillende internationale kunstenaars samengebracht. De tentoonstelling is gratis te bezoeken en Olympus’ vrij nieuwe cameramodel OM-D E-M5 wordt voorzien van een 12-50mm kitlens gratis uitgeleend. Een leuke manier om met het product in contact te komen, maar je kunt natuurlijk ook je eigen camera meenemen als je niet in de rij wilt staan voor de uitleen. Een leuke manier om onder verschillende omstandigheden met de instellingen van je camera te spelen en deze bijzondere locatie van binnen te zien. Ben je in de buurt? Dan is het zeker een bezoekje waard.

Photography Playground

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Photography Playground 4920

Lichtkunst in een oude theaterdecorfabriek

In de Opernwerkstätten, een voormalige theaterdecorfabriek, heeft Olympus twaalf kunstenaars hun gang laten gaan. Het enorme gebouw met drie verdiepingen heeft een vloeroppervlak van zo’n zevenduizend vierkante meter. De tentoonstelling is heel ruim opgezet en er zijn nog vele details van de oude theaterdecorfabriek terug te zien, een leuke bijkomstigheid. De twaalf kunstwerken lopen flink uiteen maar passen alle geweldig in de locatie. De combinatie van oude fabriek en de lichtkunstwerken vullen elkaar mooi aan en bieden een mooi decor voor een middagje creatief bezig zijn met je camera. Vooral de kunstwerken met lasereffecten vond ik gaaf, deze kunnen spectaculaire beelden kunnen opleveren. Het is aan te raden een statief mee te nemen om optimaal gebruik te kunnen maken van lange sluitertijden.

Op www.createyourownworld.de kun je alle (achtergrond)informatie vinden over de 12 kunstwerken.

Photography Playground 4918

Photography Playground 4914

Photography Playground 4917

Photography Playground 4915

Fotowedstrijd

Heb je deelgenomen aan de OM-D Photography Playground, dan kun je via de website achteraf je beste foto (gemaakt met de OM-D) insturen en kans maken op het winnen van een Olympus OM-D E-M5.

Photography Playground

Adres: Opernwerkstätten, Zinnowitzer Straße 9
OV: S-Bhf Nordbahnhof
Openingstijden: Dagelijks van 11:00-19:00, tot 2 juni 2013
Entree: gratis

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This