Onder de Berlijners is Popkomm een begrip, met name in de veelbewegende muziekindustrie. Voor de mensen die niet helemaal bekend zijn met Popkomm, hier even een korte uitleg van wat Popkomm inhoudt;

Popkomm is een beurs in Berlijn die bestaat sinds 2004 en vindt jaarlijks plaats in de Messe van Berlijn en is tevens één van de belangrijkste plekken voor mensen uit de internationale muziek-, en entertainmentindustrie om zich te treffen. De organisatie Popkomm-IMEA staat voor „Innovation in Music and Entertainment Awards“, en er komen dan ook altijd weer leuke nieuwe bandjes voorbij. Hierbij staan ook jonge ondernemingen in het middelpunt die door middel van de digitalisering en het internet de muziekindustrie hebben verrast met creatieve ideeën. Elk jaar heeft Popkomm een partnerland wat speciale aandacht zal krijgen in de “Landeshall” op de beurs, dit jaar is het partnerland van Popkomm Turkije.

Daarnaast heeft het muziekfestival de gelijknamige naam en vindt in hetzelfde weekend van 8 oktober t/m 10 oktober 2008 plaats. Dit is een must-see voor ieder die connecties wil leggen voor zijn toekomstige muziekindustrie maar ook voor mensen die muziek gewoon als hobby hebben (actief of passief..).

Popkomm 2008 staat weer bomvol gepland met interessante presentaties, workshops en concerten.

Beurs

Met ongeveer 800 exposanten uit 55 landen is Popkomm een gerenommeerd trefpunt voor de internationale muziekindustrie. De focus ligt voornamelijk op muziek uit Europa, maar het aanbod en de belangstelling uit onder andere de USA, Australië en Zuid Amerika stijgt.

Op het congres worden elke dag de meest actuele thema’s op gebied van muziek besproken, nieuwe innovaties voorgesteld en interessante vakweetjes gedeeld met het publiek. Door middel van open discussies, presentaties en workshops worden de onderwerpen die momenteel “hot” zijn in de muziekindustrie aan het licht gebracht onder de bezoekers.

Info:

Kijk voor meer informatie over de beurs hier.
Waar? Messe Berlin, Messedamm 22, 14055 Berlijn.
klik hier om de locatie in Google Maps te zien.
OV? S-bahn station Messe Süd: lijnen S75 en S9.
Bushalte Messegelände/ICC: lijnen 104, 349 en N42.

Concerten

Sinds 2004 is Popkomm een begrip in Berlijn, hier treffen internationale muziekkenners en muziekliefhebbers elkaar. Het festival bestaat naast de beurs ook uit een reeks concerten in 30 Berlijnse clubs. Met 3 showcase avonden en een DJ nacht presenteert het Popkomm festival muzikanten uit alle hoekjes van de wereld die zich aan een kudde van feestbeesten en vaklui mogen voorstellen. De plek waar dit jaar de meeste concerten zullen plaats vinden is de Kulturbrauerei in Prenzlauer Berg, met zijn 8 zalen en gezellige lounge is dit de perfecte plek voor een feestje.

Bands:

Ook Hollandse trots zal aanwezig zijn en wordt vertegenwoordigd door onder andere:
Moke, zZz, Triggerfinger, Racoon en Voicst.

Andere bands en DJ’s die je kunt bewonderen zijn onder andere:
Travis, Tricky, Lordi, Junior Boys, Islands, Martha Wainwright, Los Campesinos!, Ellen Allien (tip), Ane Brun, The Rifles (tip), Tomte, Seabear, Racoon, Mesh, Sascha Funke en Polarkreis 18 (tip).

Klik hier voor het totale festivalprogramma van Popkomm 2008.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en onvang de laatste updates en exclusieve Berlijntips gratis in je inbox.

Je hebt je nu aangemeld voor de BerlijnBlog nieuwsbrief. Dank je wel!

Pin It on Pinterest

Share This